Edith Schippers verdedigt optreden Linda’s Zomerweek

Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, vindt niet dat haar geloofwaardigheid op het spel staat omdat ze een gezichtscrème van de Bergman-kliniek heeft aanbevolen in Linda’s Zomerweek. Dat laat ze weten in een brief aan de Tweede Kamer. Linda de Mol gaf haar publiek een goody bag met Schippers’ favoriete producten. SP-Kamerlid Renske Leijten vroeg om opheldering, omdat de crème ‘direct gelieerd is aan een commerciële ziekenhuis-zorgaanbieder’.

Schippers vindt het ophef om niets. “Bij hun voorbereiding op de talkshow heeft de redactie van Linda’s Zomerweek mij om allerlei, ook persoonlijke, informatie gevraagd. Een van die vragen was om een stuk of tien favoriete producten te noemen, producten waar je ‘eigenlijk niet zonder kunt’.

Daarop heeft ze verschillende dingen opgesomd, “die uiteenliepen van voeding, muziek en ook diverse persoonlijke verzorgingsproducten.”

De redactie van De Mol heeft vervolgens eigenstandig twee producten gekozen die zij aan het aanwezige publiek wilde uitreiken. “Met de afhandeling van deze door Linda gemaakte selectie heb ik geen enkele bemoeienis gehad.”

Naast de dagcrème zat er ook een bakje komkommers in de goody bag en Schippers benadrukt dat gezonde voeding ook onder haar werkterrein valt.

Leijten vindt dat haar geloofwaardigheid op het spel staat omdat Schippers wil dat artsen en wetenschappers transparant zijn over hun banden met zorgverleners en farmaceuten. Schippers heeft om die reden een transparantieregister in het leven geroepen.

Schippers: “Het register is bedoeld om helderheid te geven over betalingen aan een zorgverlener door farmaceutische bedrijven. Ik ben een groot voorstander van transparantie hierover.

De gesuggereerde relatie tussen mijn optreden in Linda’s Zomerweek en het doel van het transparantieregister is er niet. Mijn favoriete persoonlijke producten, leesbrillen en groenten betaal ik namelijk zelf.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen