Natasja Froger presenteert Hart in Aktie

Natasja Froger wordt het nieuwe gezicht van het SBS 6-programma Hart in aktie. Daarmee volgt zij Wendy van Dijk op, die recentelijk overstapte naar RTL 4. “Ik hoop dat de mensen mij zullen accepteren“, aldus Natasja in De Telegraaf. SBS 6-presentatrices Nance en Tooske werden gepasseerd. Froger: “Ik werd gebeld met de mededeling dat ze alleen mij wilden.” Natasja presenteerde eerder al Schoon- dochter gezocht voor de TROS.

Toen Natasja klaar was met de opnames van dit datingprogramma, kreeg ze via via te horen dat SBS vindt dat Natasja bij hun zender past. “Ik kreeg verschillende pro- gramma’s aangeboden. Een daarvan was een reisprogramma, wat ik heel leuk vond, ik ben namelijk stewardess geweest. Maar dat zou betekenen dat ik twee weken per maand in het buitenland zou verblijven. Dat kan ik mijn kinderen niet aandoen.

Toen werd Natasja gebeld met de vraag of ze Hart in Aktie zou willen presenteren. “Ik werd helemaal stil aan de telefoon en dat gebeurt niet zo snel“, vervolgt Natasja in De Telegraaf. “Ik had nooit verwacht dat ze mij zouden vragen. Ik voelde me vereerd. Ook omdat ik nog maar één programma heb gepresenteerd, dus voor mijn gevoel sla ik een stap over. Alsof ik van de kleuterschool naar de middelbare school ga.

Toch zei Natasja niet meteen ‘ja’ tegen het voorstel van SBS 6. “Ik heb heel kritisch naar mijzelf gekeken; kan ik dit wel? Wendy deed het zo goed, het was echt háár programma“, vertelt de Amsterdamse echtgenote van René Froger. “Ik was eerst bang dat de mensen mij zouden verwijten dat ik het programma van haar afpik. Aan de andere kant, bij een soap gebeurt het meer dan eens dat een rol wordt overgenomen door een andere acteur. En dat wordt ook geaccepteerd. Het gaat natuurlijk om de inhoud. We gaan mensen helpen. En ik hoop dat de kijker dat ook beseft.

Nadat Natasja ‘ja’ had gezegd, belde ze meteen Wendy. “Haar woorden waren: ‘Als iemand het kan, dan ben jij het.’ Dat vond ik zo lief. Wendy’s goedkeuring vind ik erg belangrijk. Ik ga haar uiteraard ook nog bellen voor tips.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen