Ton F. van Dijk: ‘Lingo is nog leerzaam ook’

Ton F. van Dijk, netcoördinator van Nederland 1, kijkt regelmatig naar het TROS-woordspel Lingo. “Ik kijk dan met mijn kinderen. Die vinden het leuk en raden volop mee. Het is nog leerzaam ook“, aldus Van Dijk in het AD. De netmanager maakte vorige week bekend dat Lingo geen lang leven meer beschoren is, omdat er teveel oudere mensen naar kijken. Dat zorgde voor veel ophef in Hilversum en Den haag. Van Dijk zegt dat de ophef hem niet verbaasd.

Van Dijk: “Ook anderhalf jaar geleden stond Lingo ter discussie en ook toen stonden de kranten vol. Maar ik stel vast dat er nog helemaal geen beslissing is gevallen.

De netmanager zegt de opdracht te hebben om meer kijkers van onder de 50 jaar te trekken. “Dus houden we alle programma’s tegen het licht. Ook Lingo”, aldus Ton F. van Dijk in het Algemeen Dagblad. “We doen heel voorzichtig, in samenspraak met de TROS. Een paar jaar geleden hebben we op Nederland 1 het destijds razend populaire spel Get The Picture heel geleidelijk, na veel onderzoek onder de kijkers, vervangen door That’s the Question dat evenveel kijkers trekt. Dat ging geruisloos.

Wanneer de knoop over Lingo wordt doorgehakt, weet Van Dijk niet. “We kijken met de TROS naar meerdere scenario’s. Een van de opties is om Lingo zo aan te passen dat er meer jongeren gaan kijken. Door het interactiever te maken bijvoorbeeld. Een andere mogelijkheid is dat we met een totaal nieuw spel komen waar zowel oude als jonge kijkers graag naar kijken. Want dat is de doelstelling van het nieuwe Nederland 1: een breed publiek aanspreken. Pas als uit onderzoek onder kijkers blijkt dat we een goed alternatief hebben, zullen we eventueel Lingo vervangen.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen