Mireille Bekooij: ‘We moesten ons bewijzen’

Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij zijn vandaag tussen 11.00 en 14.00 uur voor één keer terug met Koffietijd. In de eenmalige special ontvangt het duo veel bekende Nederlanders, zoals André van Duin, Robert ten Brink en Paul de Leeuw. Soullegende Oleta Adams zorgt voor de muziek. Het programma staat in het teken van het goede doel.

Mireille en Hans zijn een legendarisch duo. “Ik heb later wel eens aan Leo Janssen van John de Mol TV-produkties gevraagd waarom hij ons heeft samengebracht, maar daar heeft hij nooit echt antwoord op gegeven“, vertelt Mireille Bekooij in het Algemeen Dagblad. “Het had ook met het programma te maken. Het was het eerste ochtendshow die live was. De sfeer was warm, respectvol en gezellig. We moesten ons wel bewijzen. In het begin wilden veel gasten niet komen, maar na een half jaar kwam iedereen. Stylist Mari van der Ven is bij ons begonnen. En kok Ramon Beuk. Dat werden zelf bekende Nederlanders.”

In 2000 moest Koffietijd plotseling stoppen omdat sponsor Unilever vond dat Mreille en Hans te oude kijkers trokken. “Ja, dat blijkt achteraf de belangrijkste reden te zijn geweest”, aldus Van Willigenburg in de ochtendkrant. “Indertijd bleef dat wat vaag. Hoe leuk we het ook hadden, vond ik het ook wel mooi geweest. Het had alleen wel op een iets chiquere manier gekund. We waren zo ongeveer de laatste die hoorde dat we er uit lagen. Dat vond ik niet netjes. Maar die botheid hoort ook een beetje bij tv. Ik geloof niet dat er iemand is die zo vaak ontslagen is als ik. Bij de KRO mocht ik niet meer op tv omdat ik 45 was geworden. Ik kon van de een op andere dag vertrekken. Zo is het later nog een paar keer gegaan. Het is nooit leuk.

Mireille presenteerde tot vorig jaar nog een aantal seizoenen Triviant bij de TROS. Haar contract werd echter niet verlengd. “Dat programma ging naar Jack van Gelder, want die had nog een contract. Dat was heel jammer, maar ik had daar wel begrip voor. En misschien komt er nog wel eens iets leuks.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen