2,1 miljoen kijkers voor Luxemburg – Nederland


De kijkcijfers van zaterdag 2 september 2006 (SKO)

Luxemburg – Nederland (Talpa, 20:23) – Het Nederlandse elftal is de kwalificatie voor het EK-voetbal in 2008 begonnen met een magere uitzege op Luxemburg. Joris Mathijsen maakte zaterdagavond het enige doelpunt in de wedstrijd. “Zó slecht voetballen en dan toch nog winnen, dat is ook heel bijzonder“, aldus bondscoach Marco van Basten in Telegraaf. Van Basten vond de wedstrijd te slecht om op verdere details in te gaan.

Van Basten: “De spelers hebben dit niet expres gedaan. Zij hebben in het verleden aangetoond goed te kunnen voetballen, alleen hebben ze dit in deze wedstrijd niet laten zien. (..) Ik was niet gerust op een goede afloop. Het kon fout gaan. Dit was een aanfluiting. We hebben gefaald. Ik ga geen schuldigen aanwijzen. Ik vond iedereen slecht. Alleen Edwin van der Sar presteerde naar behoren.Dirk Kuijt: “Dit was een heel vervelende ploeg, maar dat betekent niet dat wij er zo’n potje van moesten maken. We moesten met een hoog baltempo spelen. Dat gebeurde niet. Voetballend hebben we het heel slecht opgelost.” De wedstrijd Luxemburg – Nederland werd bij Talpa door 2.086.000 kijkers (madl: 30.8%) bekeken.

Dancing on Ice (RTL4, 20:00) – Ondanks het voetbalgeweld op Talpa, was de RTL 4-ijsshow Dancing on Ice gisteren alsnog te zien op haar reguliere uitzendtijdstip. Om acht uur ’s avonds wist de ijsdansshow 1.120.000 kijkers (madl: 23.4%) te scoren tegenover de EK-kwalificatiewedstrijd. Dancing on Ice liep ruim een kwartier uit, omdat de muziek tijdens de laatste kür van Kelly Pfaff maar niet wilde starten. Kelly sloeg zich er, op de muziek van de film Pirates of the Carribean, echter goed doorheen en kreeg van de jury de hoogste punten (43). De Nederlandse Froukje de Both deed het volgens de jury ook erg goed en kreeg de op één na hoogste punten (42). Na afloop van Dancing on Ice startte op RTL 4 een nieuw seizoen van Lotto Weekend Miljonairs met Robert ten Brink. De quizshow werd door 810.000 kijkers (madl: 12.3%) bekeken. Rond 22.50 uur, na afloop van het voetbal op Talpa, werd de uitzending van Dancing on Ice herhaald. De herhaling scoorde nog eens 795.000 kijkers.

DutchMill: De Nederlandse krijgsmacht (RTL7, 19:31) – Het programma Dutchmil: De Nederlandse krijgsmacht, sinds gisteren te zien op RTL 7, geeft de kijker op informatieve wijze uitleg over wapens, voertuigen en de technische snufjes van de krijgsmacht. De producer, regisseur én presentator van het programma, Vic Franke, wilde de reeks maken uit interesse in en respect voor het werk van de mannen en vrouwen uit de krijgsmacht. Vic Franke bij de GPD: “De mensen in het leger schrijven vandaag, in Afghanistan, of waar ze ook zijn, de geschiedenis zoals we die morgen kennen. Als regisseur wil ik daar natuurlijk graag over filmen.” Franke ontkent dat de programmareeks, een coproductie met Defensie, een verkapte wervingscampagne is geworden voor de krijgsmacht. Pas nadat het ontwerp van het programma klaar was en RTL enthousiast was gemaakt voor de serie, kwam het ministerie bij de programmamaker terug om een coproductie voor te stellen. Franke: “Het belang voor Defensie om aan het programma mee te werken, zit in de mogelijkheid om de beeldvorming rond de krijgsmacht te veranderen. Als mensen op het journaal horen dat er een kopstuk uit de oorlog in Joegoslavië aan het oorlogstribunaal in Nederland is ‘overgeleverd’, betekent dit vaak dat daar een actie van de special forces aan vooraf is gegaan. Dat weten maar weinig mensen, maar velen zullen dat toch belangrijk werk vinden. In Dutchmil laten we zien hoe belangrijk het werk is dat Defensie ongemerkt doet.” DutchMill: De Nederlandse krijgsmacht werd gisteren door 134.000 kijkers (madl: 2.7%) bekeken rond half acht ’s avonds op RTL 7.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen