VI kritisch over Twan Huys met ‘labiele’ Anne Lok

Johan Derksen vindt dat Twan Huys de ex-vriendin van Alexander Pechtold, Anne Lok, in bescherming had moeten nemen door haar niet te interviewen op televisie. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in Veronica Inside. Lok beweert dat ze abortus moest plegen Pechtold. Daar loopt ze in de Privé helemaal over leeg, maar in RTL Late Night was ze opvallend zwijgzaam. “Wij zijn inmiddels de enige show waar geen vreemdgangers en hoeren zitten aan tafel zitten“, aldus de voetbalkenner.

Derksen heeft met verbazing gekeken naar RTL Late Night, waarin eerst Anne Lok en daarna Stormy Daniels werd geïnterviewd. “Als je op dat pad gaat, dan ga je heel erg plat – en daar zijn wij principiële tegenstanders van – en heel erg voor de kijkcijfers, maar die blijven laag.”

René van der Gijp: “Ja, ik vind het gewoon goed. Ik heb de dag ervoor naar dat vrouwtje waar die Alexander Pechtold op gelegen heeft even bezig gezien. Die zei niks. Dan zou je na drie minuten ook kunnen zeggen van: ‘Ja, maar lieverd, waarom ben je gekomen dan?’ Weet je wel.”

Johan Derksen: “Ik vond het wel iets treurigs hebben. Dat meisje van Pechtold was zichtbaar in de war en die moet je tegen zichzelf in bescherming nemen. Ze heeft al de fout gemaakt om twee uur met iemand van Privé te gaan zitten praten en dan realiseert ze zich niet dat het dan in de Privé komt. Zo’n meisje staat helemaal stijf van de zenuwen, wil eigenlijk niets zeggen, maar is zo in de war door alles wat er op haar af komt. Dan moet je zeggen: ‘Meid, het is beter als jij niet aan tafel gaat zitten.’ Dat verwacht ik van een journalist, die hij zo graag speelt.”

Van der Gijp vindt de gastenkeuze van Huys ook merkwaardig. “Weet je wat het is, oude reus? Onze vriend, die Twan Huys, die moet het gewoon bij Stef Blok, Alexander Pechtold en Mark Rutte houden, weet je wel. Die heeft helemaal niet dat gemak van Jeroen. Jeroen is natuurlijk van een heel ander kaliber. Dat gemak waarmee hij woensdag ook dat meisje van de Stichting Gio interviewde, het gaat hem zo gemakkelijk af.”

Je ziet dat die Twan worstelt. Het schuurt. Eigenlijk vind ik dat nog wel echt leuk om naar te kijken, weet je wel. Hij heeft dat gemak niet wat Jeroen wel heeft. Dat kan niet groeien. Waar je naar zit te kijken, dat is hij.”

Johan Derksen cynisch: “Ze hadden beter die mevrouw van M kunnen nemen.”

Van der Gijp: “Ja, START DE SHOW! Ha ha ha ha ha. Ook goed.”

Foto: Veronica

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen