Domien Verschuuren adviseert: ‘Haal Edsilia Rombley van Songfestival af’

Domien Verschuuren denkt dat het Eurovisie Songfestival er goed aan doet om Edsilia Rombley terug te trekken als presentatrice van het liedjesfestijn. “Dit moet je niet willen”, aldus de Qmusic-ster.

Edsilia Rombley en Duncan Laurence © AvroTros

Edsilia Rombley is de afgelopen dagen zowel voor als achter de schermen in nauw contact geweest met Duncan Laurence, die vanochtend positief testte op het coronavirus. Toch draaide ze vanmiddag gewoon mee met de repetities en zal ze vanavond dus ook gewoon meedoen met de presentatie van het liedjesfestijn.

Domien kritisch

Merkwaardig, vindt Domien. “Ik verwacht (of neem aan) dat Edsilia er vanavond niet bij is? Alleen al wegens wat je als organisatie (land) wilt uitstralen, zou je zeggen”, twitterde hij vanmiddag.

Hij vindt dat het Songfestival-team haar terug moet trekken en de presentatie over moet laten aan Chantal Janzen, Jan Smit en Nikkie de Jager. “Doodzonde en ik gun haar een geweldig Songfestival, maar ik denk dat je deze mogelijke backlash niet moet willen.”

Gemengde gevoelens

Het Songfestival laat weten geen probleem te zien. “De dagen dat Duncan in Ahoy was, was hij negatief getest. Verder zijn de artiesten in Ahoy – totdat zij on stage gaan – gescheiden van de hosts. Onze hosts worden regelmatig getest en nauwgezet gemonitord. Edsilia heeft opnieuw een test ondergaan met een negatieve uitslag.”

Televizier, het huisblad van Songfestival-omroep AvroTros, heeft daar twijfels bij. Die wijst erop dat er sprake is van nauw contact als je binnen 24 uur bij elkaar opgeteld langer dan 15 minuten contact hebt gehad met een besmet persoon. “Alles wordt tot in den treure gerepeteerd, dus dikke kans dat Edsilia en Duncan langer dan 15 op elkaars lip hebben gestaan.”

‘Coronabubbel werkt niet’

Volgens het AD is het duidelijk dat de coronabubbel van het Songfestival zo lek is als een mandje. “Het werpt de logische vraag op hoe het kan dat in de hermetisch afgesloten Eurovisie-bubbel toch nieuwe besmettingen opduiken. Het antwoord is kort en prozaïsch: er bestaat helemaal geen bubbel.”

Songfestival-opperhoofd Sietse Bakker bekende eerder: “Een bubbel zou suggereren dat een deelnemer twee weken lang met niemand van buiten dat cirkeltje contact heeft. De chauffeur van de bus, de geluidsman in Ahoy of de medewerker van het hotel die koffie serveert zouden dan ook nergens anders heen kunnen.”

Foto

Edsilia en Duncan achter de schermen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Edsilia Rombley terugtreden als presentatrice van het Songfestival?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen