Angela de Jong kotst op ‘Lul Kleine’, Roelof Hemmen én Aboutaleb

Nou, Angela de Jong heeft weer een gezellige tv-avond achter de rug. Ze heeft zich gisteren een half uur lang kapót zitten ergeren aan het tv-optreden van ‘Lul Kleine’ bij Renze. “TEILTJE!”

Angela de Jong en Ahmed Aboutaleb © SBS

Het maakt relatief weinig los en er keken niet bijzonder veel mensen naar: het interview van Renze Klamer met de omstreden rapper Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine. Als hij bij iemand als Eva Jinek aan tafel had gezeten, dan had het headlines geregend, maar Renze is toch wat minder mediageniek. Het boeit de kijker allemaal niet zo.

‘Weg met Roelof!’

Angela de Jong vindt dat het programma van Renze nog een maatje te klein is. Ze heeft naar het interview zitten kijken en vond het ongelooflijk ergerniswekkend. “Het was een uiterst merkwaardig interview, waar na afloop niemand blij mee kan zijn geweest”, schrijft ze in haar veelbesproken tv-column in het AD.

Vooral Roelof Hemmen moet eruit als sidekick, adviseert ze. “Renze kreeg niet de kans om door te vragen door twee slecht getimede en vooral ellenlange monologen van zijn sidekick Roelof Hemmen. Advies voor de redactie: volgend seizoen kappen met die sidekicks, ze zitten meer in de weg dan dat ze iets toevoegen.”

Kotsen op Aboutaleb

Het dieptepunt van de uitzending was volgens Angela dat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb opeens begon te roepen dat Jorik zo’n geweldige kunstenaar is. Van welke poëzie we hem ook alweer kennen? “Als je bitch wil chillen is het geen probleem, dan ga ik er heen. Ik kom niet alleen, want ik heb drank en drugs.” Oja…

Afschuwelijk, vindt Angela het. “Aboutaleb vond (…) dat we ook moesten vieren wat voor een geweldige kunstenaar hij is. Het was maar goed dat Renze daarna afrondde. Ik moest rennen voor een teiltje.”

Angela die een sprintje trekt? Dan moet je het wel héél bont gemaakt hebben…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Renze Klamer faalt als talkshowhost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen