Ook Tina Nijkamp heeft spijt van stem op VVD: ‘Dilan is zó vaag’

Ook Tina Nijkamp hoort bij de mensen die spijt hebben van hun stem op de VVD. Ze is onaangenaam verrast dat Dilan Yesilgöz niet mee wil regeren. “Ik vind haar heel vaag en wollig.”

Tina Nijkamp en Dilan Yesilgöz © RTL, NPO

VVD-leider Dilan Yesilgöz wil niet in een kabinet zitten met PVV, NSC en BBB, terwijl hun kiezers dat wél willen. De reden? Ze vindt dat ze niet genoeg zetels heeft gehaald. Maar de mensen die wél op haar partij gestemd hebben, voelen zich in het hemd gezet. Die wisten immer niet dat er een kans bestond dat de VVD zich vrijwillig terug zou trekken.

‘Heel vaag’

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp heeft spijt van haar stem op de VVD, net als Hélène Hendriks. “Ik heb op haar gestemd en ja, ik heb er spijt van. Ik vond haar al een beetje vaag in de campagne en ik vind haar nu ook zo vaag”, zegt ze in de talkshow Renze op Zondag.

Telegraaf-journalist Wouter de Winther: “Maar je vond haar in de campagne niet vaag genoeg, dus?”

Tina: “Nee, omdat ik eigenlijk niet zo goed wist wat ik moest stemmen, dus ik dacht: ik stem dan maar VVD, dat heb ik al eerder gestemd.”

‘Zó typisch’

Dilan heeft nu een filmpje online gezet waarin ze de mensen bedankt voor hun stem op de VVD, maar dat ze daar dus in feite niets mee gaan doen. Ja, ze willen ‘gedogen’… Tina: “Ik vind dit zó typisch, omdat ze eigenlijk heel veel woorden zegt, ze vertelt heel veel, maar wat zegt ze nou? Wat bedoelt ze nou werkelijk? Ze zegt eigenlijk helemaal niks.”

Tina is echt even helemaal klaar met die vrouw. “Ze praat heel vaag en daardoor voelt het ook niet meer oprecht.”

Wollige Dilan

De volgende keer gaat Tina niet meer op Dilan stemmen. “Is het niet zo dat omdat zij zo vaag blijft, dat het niet meer oprecht overkomt? Het is een beetje dat wollige. Caroline van der Plas bijvoorbeeld, die praat altijd heel helder. Zij is een beetje het tegenovergestelde daarvan.”

Anderhalve week na de verkiezingen heeft ruim een derde van de VVD-kiezers al spijt van een stem op die partij, blijkt uit onderzoek van het RTL Nieuwspanel. “En driekwart vindt dat ze de beslissing om niet in een regering te stappen, veel te snel heeft gemaakt.”

Dilans filmpje

Het filmpje van Dilan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Dilan Yeşilgöz over vier jaar nog steeds de politiek leider van de VVD is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen