SBS 6-top huilend door de gangen: goednieuwsshow is horrorflop

Het is een afschúwelijke ochtend op het hoofdkantoor van Talpa. De zeventien directeuren van John de Mol lopen huilend door de gangen: de nieuwe goednieuwsshow van SBS 6 is een horrorflop.

GoedNieuws Vandaag © SBS 6

John de Mol had gehoopt dat hij met het grandioos mislukken van Avastars zijn portie voorlopig wel had gehad, maar niets is minder waar: zijn nieuwste tv-kindje, GoedNieuws Vandaag, bezorgt hem regelrechte kijkcijferdiarree. Het programma begón al slecht, maar de kijkcijfers van gisterenavond zijn echt verschríkkelijk.

66.000 kijkers

Eigenlijk moeten al die kijkcijferflops tegenwoordig geheim blijven, maar Tina Nijkamp houdt zich daar niet aan. “Absolute kijkcijferhorror voor GoedNieuws Vandaag”, schrijft de kijkcijferhooligan. “Op dag drie nog maar 66.000 kijkers. En 2,7 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar.”

Hoe zou Tina dit omschrijven? “Als een DRAMA met kapitalen voor SBS 6, het team en ook voor de man van Roos Moggré, Donatollo Piras. Het was gisteren zijn presentatiedebuut. Het programma scoort zelfs nog minder dan Dit Vindt Nederland uit 2020 met Natacha Harlequin.”

Drie weken

O ja, dat dingetje met Natacha Harlequin was ook al zo erg. Kent niemand meer. “Dat scoorde meestal rond de 100 duizend kijkers. Dat programma stopte overigens na drie weken.”

De grote vraag is: hoeveel weken krijgt de goednieuwsshow? “De kijker is duidelijk, die heeft zoals verwacht geen behoefte aan dit programma. En al helemaal niet op dat tijdstip met allemaal echt nieuws er tegenover. Zou meteen stoppen nu en nog een wekelijkse variant proberen op de zondag na Shownieuws.”

Woonprogramma

Wat moet SBS 6 nu dan doen om zes uur ’s avonds? “Een WOON-programma om 18 uur. Is het enige dat ooit heeft gescoord op dat tijdstip op SBS 6.”

Wat deed de concurrentie eigenlijk? “Het Journaal op NPO 1 had 1 miljoen kijkers en het Zes Uur Nieuws op RTL 4 had er 737 duizend.”

Eigenwijs

Johan Derksen, de grootste ster van SBS 6, had vanaf het begin al geen vertrouwen in deze show. “Ik ben verbijsterd. Ik heb vandaag weer gekeken en het kan haast niet maar het was nog slechter dan gisteren”, zei hij in Vandaag Inside.

Zegt hij daar niets over tegen John de Mol? “Hij wordt een beetje eigenwijs. Hij negeert mijn adviezen en dat is de bedoeling natuurlijk niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Adviseert u SBS 6 om GoedNieuws Vandaag van de buis te halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen