Catherine Keyl ziet last minute af van zetel in Tweede Kamer

Catherine Keyl heeft op het allerlaatste moment besloten om niet de Tweede Kamer in te gaan. “Ik droomde dat mijn autobanden lek geprikt werden en mijn huis in brand werd gestoken.”

Catherine Keyl © RTL

BN’er zijn is tegenwoordig al genoeg voor een plekje op de kieslijst. Lucille Werner stapte over van Lingo naar CDA en Yesim Candan wilde haar RTL Nieuws-column inruilen voor een plekje op de lijst van D66. Daar stond ze uiteindelijk een etmaal op. En nu blijken we ook ternauwernood te zijn ontsnapt aan een carrièreswitch van Catherine Keyl.

Catherine op kieslijst

Catherine vertelt in Story dat ze na de aankomende verkiezingen bíjna een plekje zou hebben gekregen in de Tweede Kamer. “Ik ben gevraagd om lijstduwer te worden. Dat vind ik een beetje een gemene titel. Want dan probeer je voor de partij veel stemmen binnen te halen, om vervolgens weg te lopen. Daar ben ik niet zo van.”

De presentatrice vervolgt: “Daarop kwam de vraag of ik dan niet op de kieslijst wilde staan om bij genoeg stemmen de Tweede Kamer in te gaan. Het gaat in elk geval niet om de partij van Pieter Omtzigt of Caroline van der Plas. Het is wel een kleine fractie.”

Van binnenuit

De kans op een zetel zou wel reëel geweest zijn, meent Catherine. “Als ik er zou zitten, zou ik van binnenuit hopelijk iets kunnen veranderen. Dat spookte allemaal door mijn hoofd. En dat ging door in mijn slaap. Alleen, toen werden de gedachtes nachtmerries…”

En door die nachtmerries ziet Catherine uiteindelijk last minute af van een plekje op de kiestlijst. “Ik droomde dat mijn autobanden lek geprikt werden en dat mijn huis in brand werd gestoken. Bedreigingen die in politiek Den Haag tegenwoordig meer regel dan uitzondering zijn. Dat heeft me doen besluiten om nee te zeggen tegen deze fractie.”

BVNL

Het lijkt te gaan om een plekje op de lijst van BVNL, waar Henk Krol nu op nummer twee staat. Hij zit met Catherine in het bestuur van de stichting Stichting PensioenVoldoen.

BVNL haalt in de meeste peilingen 0 of 1 zetel.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Catherine Keyl in het landsbelang alsnog de Tweede Kamer in?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen