Angela de Jong valt Maarten van Rossem aan: ‘Tikkeltje sneu dit!’

Angela de Jong is weer lekker op dreef met haar relcolumn. De tijgerhaai van het AD zet haar tanden ditmaal in Maarten van Rossem, die weigert om plaats te maken bij De Slimste Mens.

Maarten van Rossem en Angela de Jong © YouTube, NPO

Maarten van Rossem doet altijd alsof hij wars is van media-aandacht, maar hij is al een keertje genadeloos ontmaskerd door mediacriticus Victor Vlam. Hij heeft in zijn podcast bewezen dat het jurylid van De Slimste Mens extreem ‘mediageil’ is. “Ik geloofde überhaupt al nooit van iets van het feit dat Maarten niet op televisie wilde.”

Tikkeltje sneu

En het lijkt inderdaad waar te zijn. Maarten heeft altijd gezegd dat hij zou stoppen bij De Slimste als zijn collega Philip Freriks zou vertrekken, maar nu Philip zijn vertrek heeft aangekondigd, wéigert hij gelijktijdig op te stappen. Als een verse tube Kukident kleeft hij aan zijn jurystoel. En dat men daar kritiek op uit? Gezéík, vindt hij het.

Angela de Jong begint zich nu echt een beetje te ergeren aan de houding van Maarten, schrijft ze in het AD. “Wat het een tikkeltje sneu maakt, is dat Maarten waarschijnlijk echt vreest dat hij binnenkort plaats moet maken voor een geblondeerd jong ding. En dat hij nooit eens publiekelijk bijval krijgt.”

Iets tragisch

Het is ongelooflijk dat iemand als Maarten zich zóveel aantrekt van critici als Johan Derksen die hem oproepen om zijn tv-stoel vrij te maken, vindt Angela. “Het heeft iets tragisch. Tachtig inmiddels, volstrekt onafhankelijk in denken en doen (volgens hemzelf dan) en dan toch zo bezig met wat er op relwebsites en social media over hem wordt geroepen.”

Ze besluit: “‘Sta er toch boven, man,’ riep ik woensdag voor de tweede keer naar het scherm. Anders worden het nog twintig héél lange jaren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Maarten van Rossem een tikkeltje sneu worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen