Khalid & Sophie heel slecht van start: ‘Ze móeten rechtser worden!’

Khalid & Sophie, de progressieve tegenhanger van Vandaag Inside, is weer terug op de buis. Eén tegenvaller: de première scoorde gisterenavond héél slecht. De oplossing? “Verrechtsen!”

Sophie Hilbrand en Khalid Kasem © Annemieke van der Togt

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand kunnen vandaag het bloed wel drinken van al die mensen met een kijkcijferkastje. Wat al die types gisterenavond om zeven uur deden is onduidelijk, maar ze keken dus níet naar het geplaagde Khalid & Sophie. En dat moeten ze wel doen om deze twee BNNVARA-sterren te behoeden voor hun ergste nachtmerrie.

Nachtmerrie

Wat die nachtmerrie is? Dat ze na dit seizoen op de vuilnisbelt van het Mediapark worden gekwakt en plaats moeten maken voor Eva Jinek. Het AD stelt dat er 140 (!) afleveringen zijn besteld van haar talkshow en dat die in september 2024 van start gaat. Wat dat betekent? Een héél seizoen Jinek. Tot zover haar megavakanties…

Valt er dan misschien toch nog íets uit te slepen voor Khalid & Sophie? Ja, dat ze drie maanden op en drie maanden af mogen met Jinek. Maar dan moeten ze natuurlijk wel een mooi seizoen neerzetten. Khalid denkt dat als Sophie en hij dermate gaan knallen, dat niemand meer om hen heen kan: de NPO niet én Eva niet.

477 duizend

De vooruitzichten zijn echter niet best: Khalid & Sophie trapte het nieuwe seizoen gisterenavond af met 477 duizend kijkers, verklapt kijkcijferhooligan Tina Nijkamp. De kijkcijfers worden tegenwoordig geheimhouden, maar dat lapt Tina aan haar tv-laars. “Khalid & Sophie start matig. Minder dan de helft van Een Huis Vol de afgelopen twee weken.”

Niet best dus. Maar was het gisteren niet gewoon te heet voor televisie? Nee, RTL Boulevard, dat zelfs nog een half uur eerder begon, scoorde wél top met de Anouk-special. “936 duizend kijkers en 38,8 (!) procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar. Op nummer vijf in de top 25.”

Te grachtengordel

Oei, dat ziet er dus niet goed uit voor Khalid & Sophie. Heel even dacht zelfs Tina dat Khalid & Sophie het wel zou gaan redden. “Totdat ik las dat Sophie Hilbrand vooral zo ontzettend blij was dat de rubrieken van Olga Zuiderhoek en Connie Palmen terugkomen in hun talkshow”, schrijft ze in haar Telegraaf-column.

Ze vervolgt in een video van de krant: “Toen dacht ik: ik hoop niet dat jullie weer helemaal die kunst-, literatuur- en grachtengordelkant op gaan, dat het te elitair wordt, want ja: dan krijg je gewoon niet genoeg kijkers en dan is toch wel de kans groot dat Eva Jinek er het hele jaar gaat zitten in plaats van drie maanden op, drie maanden af.”

Verrechtsen

Het linkse roer moet om bij Khalid & Sophie, adviseert Tina. “Ik hoop dat ze iets breder gaan zitten met hun onderwerpen en hun voortbestaan veiligstellen op die manier. Ook de NPO kijkt naar de kijkcijfers en als iets heel laag scoort, dan zie je dat de kijker iets niet wil.”

Het moet volgens haar iets meer Telegraaf-rechts. “Ik hoop echt dat jullie redactie iets vaker De Telegraaf en de regionale kranten gaan lezen en iets minder vaak de Volkskrant en de NRC. Want een NPO-talkshow moet er voor iedereen zijn en niet alleen voor de Amsterdamse grachtengordel. Pas dan zullen ook de kijkcijfers significant stijgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Khalid & Sophie te grachtengordel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen