Luuk Ikink na radioveiling: ‘Eén verrassing, geen aardverschuiving’

De veiling van de FM-frequenties zit erop en alles blijft min of meer hetzelfde. Een beetje saai dus. “Er is geen sprake van een aardverschuiving”, concludeert RTL Boulevard-ster Luuk Ikink.

Luuk Ikink © RTL

Na maanden van speculaties zit de FM-veiling erop. Het heeft de betrokken partijen in totaal 152 miljoen euro gekost, maar veel verandert er niet aan het radiolandschap. Twee stations raken hun FM-frequentie kwijt, namelijk Sublime en Slam, en twee stations zijn nieuw op de FM: Qmusic-zusje Joe en het nieuwe Financial News Radio.

Geen aardverschuiving

Luuk Ikink, de presentator van RTL Boulevard, lijkt er iets meer van te hebben verwacht. “Eerste blik: DPG kan Joe landelijk uit gaan rollen. Radio 10 komt op de frequentie van Veronica, hun oude frequentie gaat naar DPG. En een verrassing? Financial News Radio? Ken die partij niet. Benieuwd! Verder geen aardverschuiving.”

Dat laatste station komt náást BNR, dat ook op de FM blijft. “Grote verrassing van de FM-veiling is het onbekende Financial News Radio. Dat blijkt een bedrijf van IT-ondernemer en vastgoedinvesteerder Joost Zuurbier. Hij richtte FNR in maart op ongeveer tegelijk met een bedrijf dat Independent Media Fund heet”, twittert Rob Goossens.

‘Echt benieuwd’

Wat voor partij dit precies is, is onduidelijk. Rob is ‘heel benieuwd naar de plannen’. En Luuk: “Er zijn dus straks, zo lijkt het, drie nieuwszenders in Nederland: Radio 1, BNR én het nieuwe Financial News Radio. INTERESSANT!! Echt benieuwd wat die laatste voor zender gaat worden.”

NPO’s mediakenner Ron Vergouwen leeft vooral mee met KINK. “De grote aanstichter van de veiling, KINK, heeft geen frequentie binnen gesleept. Op dit moment doet de zender het zonder frequentie al heel goed, maar of investeerders er nu ook definitief zonder FM-frequentie mee door willen op lange termijn is de vraag.”

Terugverdienen

Mediajournalist Mark Koster zet vooral vraagtekens bij de hoge biedingen. “Grote vraag: hoe verdien je het terug? Beetje 2003 all over again. DPG deed er vijf jaar over om winst te maken met Q-Music. Was oude kavel van Noordzee van De Mol. Die betaalde er 80 miljoen (!!!) voor. Andere tijden, maar ook toen al absurd”, twittert hij.

Veel radio-dj’s zijn vooral opgelucht. Zo zegt Radio 10-ster Lex Landeweerd: “Wat een opluchting dat we nog jaren lang te vinden zijn op de FM met alle Talpa-zenders en in mijn geval vooral Radio 10.”

Tweet

De winnende biedingen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sublime en SLAM raken FM-frequentie kwijt. Welke zender is het grootste gemis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen