‘Khalid & Sophie op plek van Op1 om plaats te maken voor Jinek’

Wat zíjn ze allemaal blij dat Eva Jinek terugkeert naar de publieke omroep. Nou ja… Behalve alle zittende NPO-talkshowhosts dan die beginnen te vrezen voor hun baantje. “Stoelendans!”

Op1 en Eva Jinek © NPO

Het is volgens vriend en vijand wel duidelijk waar Eva Jinek wil gaan uitzenden nu ze terugkeert naar de publieke omroep: het felbegeerde zevenuurslot van NPO 1, waar De Wereld Draait Door ooit zo groot is geworden. Eén probleem: Khalid & Sophie staan daar nog tot mei op het programma en daarna begint er een hele sportzomer.

Khalid & Sophie wijkt niet

Eva stapt al na de jaarwisseling over, dus om haar te programmeren moeten Khalid Kasem en Sophie Hilbrand eerder van het scherm gehaald worden, zoals mediakenner Victor Vlam onlangs tipte. Maar dat ziet BNNVARA dus absolúút niet zitten, laat de omroep vandaag weten in het AD.

Een woordvoerder van BNNVARA zegt in de krant dat het ‘wel heel gek’ moet lopen wanneer Khalid & Sophie in januari moet wijken voor de nieuwe show van Jinek. “Er is een toezegging van de NPO tot mei 2024 op dit tijdslot.”

‘Redactie al aangenomen!’

BNNVARA wil geen centimeter toegeven. “Bovendien is er ook een redactie aangenomen die een contract tot mei heeft getekend. Het schema aanpassen zou ook voor de redactieleden onwerkbaar zijn.”

Is er misschien tóch nog een escape waar zowel BNNVARA als Jinek-omroep Avrotros mee kunnen leven? Ja. Zoals iedereen weet is BNNVARA woest uit het talkshowdebacle Op1 gestapt en zij zinnen nu op het kapen van de late avond. Met een nieuw programma willen ze de plek van Op1 innemen.

Naar de late avond?

In plaats van dat nieuwe programma kan natuurlijk ook Khalid & Sophie doorgeschoven worden, schrijft het AD. “Eén van de opties – waar BNNVARA niet op vooruit wil lopen – is dat talkshow Khalid & Sophie wordt verplaatst naar de late avond, wat automatisch betekent dat het de plek van talkshow Op1 inneemt.”

Op1 weet nog steeds niet of ze na dit jaar verder mogen. “Al langer wordt gespeculeerd over het einde van deze talkshow.”

Gigantische besparing

Als dit scenario uitkomt, dan zou de komst van Eva Jinek een gigántische kostenbesparing opleveren voor de NPO. Eén presentatrice die er op eigen houtje tien Op1-collega-presentatoren uit werkt: dat scheelt heel veel belastinggeld.

Eva Jinek die geld óplevert. De wonderen zijn de wereld nog niet uit…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Khalid & Sophie op de plek van Op1: ja of nee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen