Britt Dekker reageert op snoeiharde uithaal van AD-journalist

Britt Dekker reageert op de snoeiharde uithaal van mediajournalist Marcus den Blanken aan haar adres. Ze laat met een like op Twitter heel duidelijk blijken wat ze van zijn uitspraken vindt.

Britt Dekker © NPO

Het zit Britt Dekker de laatste tijd niet mee. Waar ze in het begin van haar carrière altijd op daverend applaus kon rekenen – Matthijs van Nieuwkerk was de voorzitter van haar fanclub – heeft ze de laatste tijd te maken met fans die afhaken. Na de pittige sneer van Marc-Marie Huijbregts, kreeg ze vandaag de AD Mediapodcast over zich heen.

Kritiek op Britt

Mediajournalist Marcus den Blanken van het AD is helemaal klaar met de presentatrice. Ze is volgens hem ‘zó nep’ geworden. “Ik vond het in het begin leuk, maar inmiddels… Ik kan het gewoon uittekenen wanneer ze wat gaat zeggen.”

Marcus kreeg bijval van zijn beroemde collega Angela de Jong. Zij beschuldigde Britt er jaren geleden al van niet authentiek te zijn en raakte toen behoorlijk met haar in de clinch. Britt reageerde wóest en kreeg steun van Wendy van Dijk; Luuk Ikink vond haar reactie daarentegen zwaar overdreven.

Britt reageert

Wat vindt Britt van de nieuwste uithaal aan haar adres? Ze heeft er zelf niets over gezegd of geschreven, maar wel liket ze een tweet van Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker. Hij reageert weer op een tweet van de bekende twitteraar Mies, die teleurgesteld is in Britt: “Van wie je hoopte dat ze nooit zou bezwijken onder de roem. Helaas.”

Guido daarop: “Die podcastertjes niet bij voorbaat geloven, Mies. Komen vaak amper buiten de deur, kennen niemand persoonlijk goed. Ik ken Britt als een goed en lief mens. Rest is bijzaak.”

Die tweet wordt door Britt beloond met een like.

Guido en Britt

Guido springt regelmatig voor Britt in de bres als zij weer ergens kritiek krijgt, maar dat is lang niet altijd zo geweest. In april 2020 haalde de bladenmaker nog keihard naar haar uit toen ze aangaf niet te balen van haar slechte kijkcijfers.

De Story-baas toen: “‘Presentatoren’ die niet balen van lage kijkcijfers moeten een ander vak kiezen – je wordt juist riant betaald om kijkers te trekken; tv is geen gefinancierde hobby. (…) Het is je fokking duty om hoge kijkcijfers te scoren.”

Met die aanhalingstekens liet Guido duidelijk blijken dat hij Britt niet zag als een echte presentatrice.

Feestje

Britt heeft Guido echter behoorlijk ingepakt tijdens een feestje in oktober 2020, middenin de coronapandemie. “Vanavond Britt Dekker ontmoet op een feestje. Ik ❤️ haar”, twitterde hij toen.

Die ontboezeming heeft Guido destijds overigens een hoop gedoe bezorgd, omdat mensen het onbegrijpelijk vonden dat hij tijdens de lockdown kennelijk een feestje aan het vieren was. “We waren hotelgasten, met genoeg afstand. Nog schor van het schreeuwen”, verdedigde hij zich.

Na die bewuste avond heeft Guido geen kwaad woord meer over Britt gezegd. En dat is weer koren op de molen van juicekanalen, die vinden dat de reguliere showmedia veel te veel op de schoot zitten van BN’ers.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen