Britt Dekker ligt na cokeroddel wéér onder vuur: is ze een leugenaar?

Britt Dekker ligt voor de tweede keer ernstig onder vuur vanwege een pittige tv-roddel. Ze maakt het team van Expeditie Robinson zwart, maar volgens Eddy Zoëy is ze gewoon aan het liegen.

Britt Dekker © NPO

Het gebeurt regelmatig dat Britt Dekker het nieuws haalt met haar ietwat ongecensureerde uitspraken, maar af en toe gaat ze nét over het randje. Zo kreeg ze twee jaar geleden een advocaat achter zich aan toen ze juryleden van het RTL 4-programma Superstar Chef beschuldigde van cokegebruik. En nu maakt ze het team van Expeditie Robinson zwart.

Zuigmars

Volgens Britt heeft een cameraman van de RTL-show Expeditie Robinson zijn machtspositie misbruikt tegenover een gewillige kandidate die zij ‘goed kent’. Die letterlijk hongerige kandidate zou hem bevredigd hebben voor een Mars. BN’ers spreken er schande van, maar RTL herkent zich helemaal niet in het verhaal.

Gaat Britt te ver? Krijgt ze opnieuw advocaten achter zich aan? “RTL onderneemt vooralsnog geen actie tegen Dekker voor de uitlatingen”, meldde RTL Boulevard gisteren nog.

Eddy bekritiseert Britt

Volgens Eddy Zoëy is Britt in elk geval glashard aan het liegen. Hij zei gisterenavond in RTL Boulevard dat ‘er geen moer van waar is’. “Ik heb het programma drie jaar gepresenteerd en toen – dat is lang geleden, lieve kijker – waren die roddels er al. Volgens mij is het gewoon grappend begonnen.”

Hij vervolgt: “Er waren altijd van die koelboxen met eten erin en de camera- en geluidsmensen zeiden altijd: ‘Als wij weglopen, dan zijn die koelboxen leeg.’ Er is weleens geouwehoerd over dit soort dingen van: misschien moet je dit, maar er is geen moer van waar.”

Boze Bever

John de Bever, oud-kandidaat van Expeditie Robinson, vindt dat Britt moet oppassen met wat ze zegt. “Ik vind dat als je A zegt, je ook B moet zeggen. Ik ben wel een Britt Dekker-fan, want ze doet sommige dingen best leuk en spontaan, maar ik vind dit wel heel flauw om te zeggen. Wat heeft ze eraan om dit te zeggen? Om mensen te kwetsen?”, zegt hij in Shownieuws.

En Albert Verlinde in de showrubriek: “Ik heb nog wat mensen gehoord uit het vak en die zeggen dat dit verhaal eigenlijk al redelijk oud is. Ik heb het ook nooit gehoord hoor, voordat ze zeggen: ‘Albert heeft z’n mond gehouden.’ Ik heb gehoord dat het verhaal al zeven of acht jaar rondgaat in Hilversum.”

Viespeuken

Johan Derksen gelooft Britt wél, zegt hij in Veronica Inside. “Zo’n verhaal verzin je niet, hè? Dit verzin je niet om het te vertellen op tv. Dit is waar. Veel cameramensen zijn ook een beetje viespeuken, hè?”

Sylvana IJsselmuiden, die vorige week uit Robinson vloog, stelt dat het incident plaatsvond tijdens de editie van 2014. Daaraan deed onder meer Nadia Poeschmann mee. Zij zegt weer: “Deze roddel is zo oud, ik heb geen idee om wie het ging of gaat, maar ben vooral nieuwsgierig welke eikel van een camera man dit doet als het waar is!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Britt Dekker te ver is gegaan met haar Mars-roddel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen