Herman Brusselmans beledigt Britt Dekker: ‘Ze is een sl*t’

Herman Brusselmans heeft zich op de radio enorm vrouwonvriendelijk uitgelaten over Britt Dekker, waarmee hij in januari nog een team vormde in een panelshow op SBS 6. “Ze is een sl*t”.

Britt Dekker en Herman Brusselmans © SBS 6

Het lijkt erop dat er tijdens de opnames van de SBS 6-show Iedereen Is Van De Wereld niet zo’n klik was tussen Britt en Herman, want de Vlaamse columnist heeft zich vorige week enorm hard over haar uitgelaten op NPO Radio 2. Hij werd daar telefonisch geïnterviewd door presentatrice Emmely de Wilt.

‘Leuke sl*t’

“Hoe is het met je?”, begon Emmely het gesprek. Daarop begon Herman direct met zijn tirade: “Goed, ik zit hier net naar die gore bek van die Britt Dekker te kijken, dus dan is het altijd goed hè? Hoewel ze wel iets te veel op tv komt die sl*t. Vind je niet? Die Britt Dekker komt iets te vaak op tv. Een sl*t is het, een sl*t echt waar.”

“Een sl*t vind je haar?”, aldus Emmely verbaasd. Herman daarop: “Ja, dat is een sl*t ja. Wel een leuke sl*t, hè? Je hebt leuke sl*tten en verschrikkelijke sl*tten hè? Maar zij is een leuke sl*t.”

Frustraties

Emmely wist niet om te gaan met de beledigingen van Herman. “Jij zit überhaupt vol met meningen”, merkte ze op een gegeven moment op. Herman: “Ja, meningen niet echt hoor. Iedereen heeft over alles een mening.”

“Frustraties meer dan”, zei ze daarop. Herman: “Frustraties zeker niet. Ik heb geen enkele frustratie.”

Emmely: “Ik ben een groot fan van Britt en ik vind haar ook geen sl*t trouwens. Ik vind ook dat er niets mis is met het zijn van een sl*t.” Herman: “Nee, absoluut niet.”

Paris Hilton

Herman vervolgens weer: “Britt Dekker is in een tv-programma gaan zitten, De Wereld Is Van Iedereen heet dat geloof ik, en dat is een leuk meisje hè?”

Emmely: “Ik vind haar heel leuk.”

Herman: “Ze doet haar denk ik iets minder slim voor dan ze is.”

Emmely: “Zeker, net als Paris Hilton. Die deed ook jarenlang die act.”

‘Ruud de Wild moet dood’

Vervolgens kwam Herman nog met een bizarre verwensing aan het adres van Ruud de Wild. “Dat is ook een sl*t hè, Ruud de Wild? Lena, mijn vriendin, roept nog dat Ruud de Wild dood moet. Helemaal dood. Waarom Lena? Dood door onthoofding. Ze is goed op stoom, Lena, vanavond.”

Emmely: “Nou, Herman, ik spreek je binnenkort wel weer. Nou, we willen hier niemand een sl*t noemen en niemand hoeft hier dood en al helemaal Ruud de Wild niet hè? Wij nemen even afstand van alles wat je net hebt gehoord van Herman Brusselmans.”

Het bewuste fragment kunt u hier terugluisteren (vanaf 1:45:00).

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had Emmely de Wilt het gesprek moeten beëindigen toen Herman Brusselmans begon te schelden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen