Britt Dekker niet meer welkom bij Vandaag Inside-trio: ‘Zij is niks’

Britt Dekker is niet meer welkom als tafelgast bij de mannen van Vandaag Inside. Haar optreden in De Oranjewinter is namelijk niet goed bevallen. “Die hoeft niet meer te komen.”

Britt Dekker en Johan Derksen © SBS 6

Het afbraakrisico voor gasten van Vandaag Inside wordt steeds groter, want als ze tegenvallen, dan worden ze een dag later keihard afgefakkeld op de nationale televisie. Het gebeurde al bij Rob Kemps – die hoeft niet meer te komen – en nu overkomt het dus Britt Dekker. Zij is eveneens niet meer welkom aan tafel bij het VI-trio.

‘Britt praatte ook niet!’

Özcan Akyol zat gisterenavond aan tafel in De Oranjewinter. Hij is het eens met de kritiek op Rob. “Ik vond het niet zo fraai dat jullie Rob Kemps een dag later gingen recenseren. Dat vond ik niet zo fraai. Mag ik dat zeggen? Maar ik vond hem niet zo sterk aan tafel, nee. Hij wilde niet praten.”

Johan Derksen: “Dan kun je beter niet komen.”

Özcan: “Nee, maar de volgende dag – dat moet ik ook zeggen, want dat hebben jullie niet gezegd – wilde Britt ook niet praten, dus jullie hadden twee keer op een rij mensen die niet wilden praten.”

‘Blijf maar weg’

Johan knikt instemmend. Hij heeft geen zin meer in Britt. “Die moet ook niet meer komen. Die moet ook niet meer komen.”

Özcan: “Die moet ook niet meer komen?”

Wilfred: “Er komt helemaal niemand meer.”

Studiogast Henny Huisman: “Rob Kemps is te kort nog maar bezig, dus die durft dat ook nog niet. Die is bang voor zijn eigen hachje en dat is logisch natuurlijk. Ik snap ook niet zozeer waarom hij daar zat hoor.”

Gasten beledigen

Wilfred: “Ook omdat we hem uit hadden genodigd, dat speelt ook mee.”

Özcan: “Ja, om hem vervolgens alleen maar te beledigen.”

Johan: “Nou, nee, dat ben ik helemaal niet met jou eens. Je nodigt iemand uit en die weet waar hij terechtkomt en als iemand hier naartoe komt en zijn bek houdt, dan kun je dat die man kwalijk nemen, want dan moet hij van tevoren zeggen: ‘Jongens, dat tv-gedoe dat jullie maken, daar doe ik niet aan mee.’ Dat mag.”

‘Allebei niks!’

Johan vindt dat gasten het vooraf moeten zeggen als ze geen mening durven te geven. “Maar als hij hier gaat zitten, dan verlangen we ook dat hij meedoet. Dat geldt voor hem en dat geldt ook voor dat meisje. Het was allebei niks.”

Is Rob inmiddels alweer boos? Nee, zegt Wilfred. “Nou, ik heb hem vrijdag even gebeld. ‘Als er niemand meer kan’, zegt-ie, ‘dan kun je me altijd weer bellen.’ Wat dat betreft is het helemaal goed zo.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen