Bastiaan Ragas: ‘Tja, Marc-Marie Huijbregts had een relletje nodig’

Bastiaan Ragas wordt behoorlijk achtervolgd door de beschuldiging van Marc-Marie Huijbregts dat hij een alcoholist zou zijn. “Hij had weer een relletje nodig voor zijn podcast.”

Marc-Marie Huijbregts en Bastiaan Ragas © RTL

Marc-Marie Huijbregts heeft Bastiaan Ragas neergezet als een alcoholist, iemand die niet van de fles af kan blijven. De komediant vindt dat de man van Tooske Ragas in het programma Race Across the World overkwam als een dronken tor. En dat beeld blijft hem nu achtervolgen, zelfs tijdens promotiewerk voor zijn nieuwe boek.

Rood wijntje

Er ligt een nieuw boekje van Bastiaan in de winkels, Jezus Waarom?, en dat komt hij promoten in het programma The Friday Move. De presentator daarvan, Wilfred Genee, merkt op: “Wat ik nog wel grappig vind – je zit nu aan de thee trouwens – is dat het in het boek steeds over alcoholische versnaperingen gaat, hè?”

Bastiaan: “Ja, dat zei een andere journalist ook.”

Wilfred: “Dan blijft er weer iemand met een rood wijntje achter, dan weer aan de hotelbar, dan weer een biertje.”

Relletje

Bastiaan vindt daar niets mis mee. “Ja, het moet wel gezellig blijven. Ik hou van het leven, ja.”

Wilfred merkt op: “Ja, maar dan krijg je weer wat de mensen altijd van jou zeggen, hè? ‘De alcoholist’…”

Bastiaan verbaasd: “Nou, ik weet niet hoeveel mensen dat allemaal zeggen.”

Wilfred: “Ja, dat werd toch op een gegeven moment geschetst?”

Dat komt dus allemaal bij Marc-Marie vandaan, aldus Bastiaan. “Ja, Marc-Marie had weer een relletje nodig voor zijn podcast. Nou, gut-gut.”

Compassie

Mensen moeten eens wat aardiger voor elkaar zijn, vindt Bastiaan. Daar gaat zijn boek ook over. “Over compassie, dat gaat over dat je probeert te luisteren naar de ander en dat je niet meteen met een mening komt en dat je niet meteen veroordeelt en dat we ophouden met die hele agressieve cancelcultuur waar we in zitten.”

Wilfred: “Ja, dat van Matthijs van Nieuwkerk stoort je ook, hè, dat hij zo is aangepakt?”

Bastiaan: “Nou ja, bijna allemaal. Zonder onderzoek worden mensen op het sociale marktplein onthoofd. Dat vind ik het echt en dat is heel naar.”

Cancelcultuur

De cancelcultuur benauwt Bastiaan. “Heb jij zelf nooit iets gedaan dat niet deugt? Heb jij zelf nooit eens een bonnetje zakelijk laten opschrijven terwijl het privé was? Heb jij nooit je werkster zwart betaald? Heb jij nooit een biertje gedronken?”

De DWDD-rel is volgens hem volledig ontspoord. “Zes, zeven pagina’s in de Volkskrant… Dan denk je: heb je nou echt niets beters te doen?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen