‘Cornald Maas en Jan Smit? Per direct van Songfestival af halen!’

Cornald Maas en Jan Smit moeten na het huidige debacle met Mia & Dion per direct uit hun functie bij het Eurovisie Songfestival ontheven worden, vindt Privé-baas Evert Santegoeds.

Cornald Maas en Jan Smit © AvroTros

Privé-baas Evert Santegoeds is he-le-maal klaar met het kleine clubje dat elk jaar de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival kiest. Het gaat om een vaste kern van AvroTros-directeur Eric van Stade, Cornald Maas en Jan Smit, die afgelopen jaar is aangevuld door Carolien Borgers en Hila Noorzai.

‘Cornald wankelt’

De huidige inzending Mia Nicolai en Dion Cooper, die overal waar ze verschijnen ontzettend vals zingen, bewijst volgens Evert dat dit clubje er gewoon geen verstand van heeft. “Ik denk helemaal niet dat het goed gaat komen, want dit is gewoon een foute keuze”, zegt hij in zijn podcast Strikt Privé.

Evert vervolgt: “In tijden dat monarchieën het moeilijk hebben, denk ik dat ook het koninkrijkje van Cornald Maas een beetje aan het wankelen is geslagen. Na de prestatie van vorig jaar en het jaar daarvoor met Jeangu Macrooy… In de euforie van Duncan hebben we dat heel snel vergeven, maar dat was toch ook verschrikkelijk?”

Machtblokje

Die Jeangu deed het ook beroerd, zegt Evert. “Hij werd een na laatste ofzo. Het is gewoon geen goede manier meer, dit machtsblokje van een geheime commissie die maar voor ons bepaalt waar we naar moeten luisteren en waarmee we door Europa trekken. Dat moet tegen het licht worden gehouden en er moeten andere keuzes gemaakt gaan worden.”

Cornald en Jan hebben zich afgelopen weekend al helemaal gediskwalificeerd, vindt hij. Toen hielden ze zich verstopt voor de pers. “Als je dan op zondag ziet dat het twee weken op rij misgaat met die twee en je verstopt jezelf en weigert commentaar te geven en te zeggen wat er aan de hand is en hoe het heeft kunnen gebeuren…”

“Dat komt je geloofwaardigheid niet ten goede.”

Dood spoor

Het moet gewoon anders, aldus Evert. “Dan mag je Songfestival-kenner eerste klas zijn, maar of nou deze commissie de aangewezen personen zijn om de Nederlandse inzending te bepalen, daar kun je zo langzamerhand toch wel over gaan twijfelen.”

Tot slot: “Met Jan Smit ook, wiens carrière zelf op een dood spoor zit!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Cornald Maas en Jan Smit weg bij het Eurovisie Songfestival: goed of slecht idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen