Jack van Gelder live op tv met NOS-slachtoffer: ‘Dit is een no go!’

Jack van Gelder zat gisterenavond in HLF8 zij aan zij met wieleranalist Marijn de Vries, een van de slachtoffers van de verziekte werkcultuur bij NOS Sport. “Dit ben ik dus écht niet met je eens!”

Jack van Gelder en Marijn de Vries © HLF8

Opvallend is het wel: Jack van Gelder, die ervan beschuldigd wordt dat hij heeft bijgedragen aan de toxische werkcultuur bij NOS Sport, zat gisteren bij HLF8 aan tafel met een van de slachtoffers van die cultuur. Marijn de Vries, die last had van de vieze praatjes van collega Danny Nelissen, was te gast om over de Ronde van Vlaanderen te praten.

Tweede kans

Jack en Marijn hebben in de uitzending niet over de NOS-rel gepraat, maar wél botste het toen medegast Jan Slagter een terugkeer van Marc Overmans als technisch directeur van Ajax opperde. Hij stopte eerder bij de voetbalclub na onthullingen over grensoverschrijdend gedrag.

Wangedrag of niet: Marc kan weer terug, vindt Jan. “In mijn ogen kan dat wel. Een tweede kans. Ik bedoel: hij functioneert nu goed bij Antwerpen. Sinds hij weg is, zit er wel de klad in bij Ajax wat dat betreft.”

Lengte van dagen

Hélène Hendriks, die zich blijkbaar veel heeft aangetrokken van de kritiek dat ze een pick-me girl zou zijn, daarop: “Ja, maar het gaat natuurlijk niet zozeer om zijn functioneren, maar om het feit waarom hij weg is gegaan.”

Jan: “Ja goed, maar moeten we hem dat tot in lengte van dagen nadragen? Vind ik van niet. Ik vind dat hij een tweede kans verdient. Die heeft hij bij Antwerpen wel gekregen. Het zou fantastisch zijn als hij weer terug zou kunnen komen bij Ajax. Ik denk dat we aan hem een heel goede technisch directeur hebben.”

‘Een no go!’

Jack is het met Jan eens. “Hij heeft natuurlijk een enorme faux-pas gemaakt, maar er is geen aangifte tegen hem gedaan, hè? Er ligt van niets of niemand een aangifte.”

Dan grijpt Marijn in. “Nou, ik ben het hier dus echt niet mee eens. Ik bedoel: het is hartstikke fijn dat hij weer aan de slag is, maar wat zeg je nou eigenlijk tegen die vrouwen bij Ajax als je hem daar weer neerzet? Ik vind dat je dat echt niet kan maken. Een no go.”

Jack nederig: “Nee, dat ben ik met je eens. Ze doen het ook niet. Ze zijn er ook niet mee bezig.”

‘Snap je punt’

Jack zou Marc inhoudelijk wel een goede keuze vinden. “Hij heeft een enorm netwerk opgebouwd en 400 miljoen opgeleverd voor Ajax, maar ik ben het met jou eens dat na zoiets wat er gebeurd is, een terugkomst onmogelijk is voor een beursgenoteerd bedrijf. Ook intermenselijk. Dat ben ik honderd procent met je eens.”

Jan: “Ik snap je punt, maar stel dat hij met die mensen praat… Ik bedoel: je moet toch ook dingen kunnen vergeven en met elkaar door een deur kunnen gaan?”

Onveilig

Marijn: “Als al die mensen uit het diepst van hun hart kunnen zeggen dat ze zich er totaal oké bij voelen dat hij weer terugkomt, dan kan de situatie ontstaan dat het kan. Maar alleen dan. Ik denk niet dat het aan Marc Overmars is, maar eerder aan de mensen om wie dit gaat. Maar als er ook maar één zich er niet bij veilig voelt…”

Jan en Jack in koor: “Dat ben ik met je eens.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gek dat Marijn de Vries nu wel naast Jack van Gelder zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen