Jan Slagter trekt verhaal Aïcha Marghadi in twijfel: ‘Gram halen’

Jan Slagter trekt het verhaal van Aïcha Marghadi over de werkcultuur bij NOS Sport ernstig in twijfel. “Ik heb wel moeite om te geloven dat het echt zo is gegaan. Dat zeg ik heel eerlijk.”

Aïcha Marghadi en Jan Slagter © RTL, SBS

Aïcha Marghadi heeft in de talkshow van Beau van Erven Dorens haar verhaal gedaan over hoe zij de werksfeer bij NOS Sport heeft ervaren. Veel nieuws had ze niet, omdat ze over haar ervaringen met Jack van Gelder en Tom Egbers al uitgebreid heeft verteld in de Volkskrant. Het enige nieuwtje is dat er meer dirt over Jack aan lijkt te komen.

Jan kritisch

Tijdens haar verhaal werd Aïcha meermaals emotioneel. Ze gaf aan dat ze ‘geen dag kan herinneren’ dat ze níet ‘gefrustreerd of huilend’ bij hoofdredacteur Maarten Nooter op kantoor zat. “Ik kan het me niet voorstellen. Ik kan het me echt niet voorstellen”, reageert Omroep MAX-baas Jan Slagter in de talkshow HLF8.

Dat is wel héél vreemd, vindt Jan. “Als iemand íedere dag bij mij aan het bureau staat en klaagt over racisme, vernederingen en weet ik veel wat, dan onderneem je actie, dan ga je iets doen. Dan loop je de redactie op en zeg je: wat is hier aan de hand? Dit… Ik vind dit… Nou, goed, zij zegt het.”

In twijfel trekken

Jan gelooft Aïcha niet. “Ik trek het niet in twijfel, maar ik heb wel moeite om te geloven dat het echt zo is gegaan. Dat zeg ik heel eerlijk.”

Oftewel: Jan trekt Aïcha in twijfel. Presentator Sam Hagens: “Waar stoel je dat dan op? Het lastige is dat het het ene verhaal tegenover het andere is.”

Jan: “Ja, dat is het, en er is ook niemand bij geweest, maar het feit dat de hoofdredacteur, Nooter, dan niks heeft ondernomen en het gewoon heeft laten gebeuren. Als iemand elke dag aan je bureau staat!”

Wolter Kroes vindt dat ook gek: “Ja, dan neem je toch ontslag?”

Gram halen

Jan denkt dat er iets anders achter zit. “Ze zei niets nieuws ten opzichte van wat er in de Volkskrant stond, alleen wilde ze haar gram halen, denk ik, omdat zowel Egbers als Jack van Gelder er iets over hebben gezegd.”

Medegast Wim Daniëls corrigeert hem. “Haar gram halen vind ik geen goede woordkeuze. Ik vind het terecht dat zij daar zat. Zij vond dat die twee mensen, Jack van Gelder en Tom Egbers, zichzelf toch een beetje een slachtoffer vonden van het geheel, terwijl zij het slachtoffer is van het geheel.”

Wolter: “Als het allemaal waar is, hè?”

Wim: “Dat is natuurlijk zo, maar zij staat volkomen in haar recht om daar te gaan zitten en haar kant te vertellen.”

Fout grapje

Johan Derksen twijfelt ook, zegt hij in Vandaag Inside. “Toen zij daar wegging, ging ze naar Ziggo en daar zat Jack van Gelder al. Dat vond ze toen helemaal geen probleem. En nu is ‘kom in bad zitten’ wél een probleem.”

Collega Wilfred Genee: “Dat liep ook niet helemaal soepel hoor bij Ziggo, heb ik begrepen, tussen die twee. Uiteindelijk niet.”

René van der Gijp: “Ik heb er zelf niet zo heel veel moeite mee dat die mensen hun verhaal doen. Het is uiteindelijk hún verhaal en ik zit ernaar te luisteren. Maar hoe ver wil je gaan? Wil je de uitwassen uitbannen of wil je een fout grapje uitbannen? Als je heel ver wil gaan, zorg dan maar dat mannen en vrouwen gescheiden werken. Dan ben je er van af.”

Broer Mustafa

Aïcha’s broer Mustafa Marghadi werkt ook voor de NOS. Tafelgast Rutger Castricum: “Die heeft ooit de racismekaart getrokken omdat hij een club niet in kwam. Toen is bewezen dat dat niet kwam door racisme en toen is hij weggepromoveerd naar het buitenland. Ook een gek verhaal.”

Johan: “Beetje gekke familie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Slagter heeft moeite om Aïcha Marghadi te geloven. Heeft u dat ook?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen