Guido den Aantrekker: ‘Yvonne Coldeweijer, je doet er niet toe!’

Guido den Aantrekker is totaal niet bezig met juicekanalen als die van Yvonne Coldeweijer. “Ja, dat is toch geen journalistiek? Voor mij doen ze er ook niet toe”, zegt de hoofdredacteur van Story.

Guido den Aantrekker en Yvonne Coldeweijer © SBS, Instagram

Story-baas Guido den Aantrekker verwacht na al die jaren nog steeds dat juicekanalen als die van Yvonne Coldeweijer iets tijdelijks zijn. “Die gaan uiteindelijk ook weer imploderen”, zegt hij. Over de oplagecijfers van zijn roddelblad zullen de juicekanalen ongetwijfeld hetzelfde zeggen, maar volgens Guido is dat onzin. Hij denkt dat de journalistiek overwint.

Slownieuws

Yvonne en haar juicecollega’s vinden oude roddelmedia maar traag. Zo wordt Shownieuws door Juice Channel steevast Slownieuws genoemd. Zelf ziet Guido dat anders. Hij zegt in de podcast van Mischa Blok: “Nou, sneller zijn ze in principe niet. Ja, ze zijn sneller, maar dat komt om een bepaalde reden: ze willen de eerste zijn.”

Hij vervolgt: “Kijk, ik vind een juicekanaal – en er zijn er veel meer dan alleen die van Yvonne – eigenlijk gewoon een distributiecentrum van tips. Wij krijgen ook de hele dag tips. We hebben een telefoonnummer in het blad staan, we hebben een e-mailadres. Je krijgt de hele dag tips.”

Drie dagen

Voor Guido zijn de meeste nieuwtjes op de juicekanalen oud nieuws. “Veel van de tips die de juicekanalen brengen als zogenaamde primeur hebben wij al drie dagen in de inbox zitten. Daar wordt aan gewerkt door mensen van ons team. Maar als je zo’n tip niet hard kan maken… Als het de persoonlijke sfeer van mensen raakt moet je het goed uitzoeken.”

Hij vervolgt: “Ja, dan wachten wij gewoon nog even of we doen het niet. Zij plaatsen het gewoon. Je ziet ook dat zij héél veel rectificaties hebben, in de zin dat ze het na twee dagen toch moeten terugnemen. Of dat ze zeggen: ‘Ja het zat toch anders in elkaar.’ Dat is geen journalistiek. Ik pas daar ook voor, daar ligt ook mijn lat qua kwaliteit.”

Oud en langzaam

Guido ziet in de juicekanalen totaal geen bedreiging. “Als de juice channels zeggen: jullie zijn echt oud en langzaam, dan moeten ze dat lekker zeggen. Weet je, zij hebben geen strategie. Wat zij doen is alles wat ze binnenkrijgen op hun DM of in de mail gelijk online zetten. Ja, dat is toch geen journalistiek? Voor mij doen ze er ook niet toe.”

Yvonne is in korte tijd de meest besproken vrouw in de wereld van de showmedia geworden, maar zij doet er niet toe? Voor Guido in elk geval niet. “Het enige wat ik vaak zeg: nou, dankzij de juicekanalen is er in ieder geval veel meer interesse voor entertainment, dus jullie worden bedankt. Dat is positief, maar ze zitten me totaal niet in de weg.”

Mischa

De podcast van Mischa Blok met Guido als hoofdgast luistert u onderstaand:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van reguliere roddelmedia die juicekanalen bashen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen