Bridget Maasland gelooft Mart Smeets niet: ‘Dit is echt heel raar’

Bridget Maasland ontwikkelt een zeer sterk wantrouwen jegens Mart Smeets. Ze gelooft dus echt he-le-maal niets van de seniore brombeer. “Eigenlijk maakt hij het alleen maar erger!”

Bridget Maasland en Mart Smeets © RTL, NOS

De jarenlange machocultuur op de sportafdeling van de NOS is behoorlijk ontploft in het gezicht van een aantal mannelijke coryfeeën. Oud-presentatrice Aïcha Marghadi heeft een geloofwaardig verhaal neergezet over de gedragingen van types als Mart Smeets, Jack van Gelder en Tom Egbers. “Kom je lekker bij me in bad?”

Mart in overdrive

Eigenlijk is Mart er het makkelijkst mee wegkomen. De beruchte NOS-brombeer is immers niet meer zo vaak op televisie en zit thuis achter de geraniums. Maar dat verhaal van Aïcha over hoe hooghartig en neerbuigend hij zich gedroeg op de redactievloer… Tja, dat is toch wel iets om je voor te schamen. En het lijkt nog waar ook.

Mart gaat namelijk wel héél erg in de overdrive om te ontkennen. De presentator roept van alles: dat hij het zich niet kan herinneren, dat hij vergeetachtig is op zijn oude dag, dat hij een aimabel mens is dat een ander nooit zo zou behandelen, dat hij nooit ’s ochtends op de redactie was… En dat hij die hele Aïcha helemaal niet kent!

Bridget gelooft niet

Die Aïcha die jarenlang bij de NOS heeft gewerkt en ook gewoon te zien was op televisie dus. Een vreemd verhaal. Iemand die er zo van álles bij haalt om zijn straatje schoon te vegen maakt zichzelf niet bepaald geloofwaardig, vindt Bridget Maasland. De presentatrice van RTL Boulevard gelooft er helemaal niets van.

Bridget denkt dat Mart liegt als hij zegt dat hij Aïcha niet kent. “Maar even, even. Aïcha heeft daar dríe jaar gewerkt. Dat is hetzelfde als dat ik zeg: ‘Ik ken Vivienne van den Assem niet.’ Dat is toch raar?”

‘Ze was op televisie’

Verslaggever Aran Bade wijst erop dat Aïcha ook nog eens heel zichtbaar was in haar tijd bij de NOS. “Ze was ook gewoon op tv, hè?”

Luuk Ikink: “Ze waren niet gelijktijdig op tv, dat moet je ze meegeven.”

Bridget: “Ik ook niet met Viv, maar dat weet je toch van elkaar?”

Luuk: “Ja, precies. Het is wel vreemd. Hij zei bij Khalid & Sophie: ‘Ik ben wat ouder, misschien ben ik het daarom vergeten.’ Hij bezweert dat hij het zich gewoon niet kan herinneren.”

‘Alleen maar erger!’

Wat een dommig argument, vindt Bridget. “Eigenlijk maakt hij het alleen maar erger door te zeggen: ‘Ik kan me die hele vrouw niet eens herinneren.’”

Entertainmentdeskundige Eric de Munck daarop: “Of hij had gewoon een komma moeten zetten, van: ‘Ik kan het me niet herinneren, máár jij zegt het, dus het zal kloppen. Het spijt me.’ Gewoon íets dat je het wat minder op jezelf betrekt.”

Eén ding is zeker: volgens Aïcha liegt Mart. Zij schrijft op X aan hem: “Bewust nergens gereageerd omtrent bericht NOS-onderzoek, tot dit. Jij, Jack van Gelder, Tom Egbers en hoofdredactie leidden de hele racistische, intimiderende en vernederende machtscultuur. Het was na de lunchuitzending rond 13.30 uur en de redactie stond erbij, Mart Smeets!”

Verzoeningsgesprek

Komt er misschien een verzoeningsgesprek? Luuk: “We hebben hem gevraagd of hij ervoor openstaat om een keer het gesprek met haar aan te gaan. Nou, dat wil hij wel. Hij zei tegen onze verslaggever, onze redacteur Paul: ‘Ze mag me bellen.’ Dat hebben we voorgelegd aan Aïcha.”

Wat zegt zij? “Zij vindt het raar dat hij zich helemaal niets van haar herinnert, want ze heeft daar inderdaad, zo zegt ze zelf, drie jaar lang gewerkt. Maar ze zegt dat ze hem best wel eens wil bellen, want ze wil ook wel eens weten waarom Mart haar op de nationale televisie indirect uitmaakt voor leugenaar.”

Neerbuigend

Bridget verbaasd: “Waarom zou zij hém moeten bellen?”

Luuk: “Ja, natuurlijk. Hij zou haar moeten bellen. Zo zou het natuurlijk moeten gaan.”

Aran: “Eigenlijk is Mart gewoon symbolisch voor wat daar mis is gegaan. Zo’n mannencultuur waarbij hij heel neerbuigend over haar dacht van: wie ben jij?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen