‘Mart Smeets kan zich niets meer herinneren? Geloof er niks van!’

Mart Smeets (76) zegt zich een paar jaar na zijn vertrek bij NOS Sport niets meer te kunnen herinneren van de werksfeer aldaar, maar is dat wel geloofwaardig? “Ik geloof er níks van!”

Mart Smeets © RTL

Ook tv-icoon Mart Smeets komt kort voor in het veelbesproken Volkskrant-artikel over de werkcultuur bij NOS Sport. Aïcha Marghadi, de presentatrice die door Jack van Gelder in bad gevraagd werd, vertelt daarin namelijk over haar ontmoeting met de nukkige televisiester. En dat was volgens haar geen prettig treffen.

Mart is het vergeten

Aïcha wilde zich naar eigen zeggen aan Mart voorstellen. “Na een uitzending liep ik op een volle redactie op hem af. Ik stak mijn hand uit en stelde me voor. Hij staarde naar mij en mijn hand, pakte die vast, keek naar collega’s om zich heen en zei: ‘Wat moeten we hiermee?’”

Zelf zegt Mart dat hij dat niet meer herinnert. “Ik had en heb geen idee meer dat zij bij de NOS gewerkt heeft. Ik kan me nauwelijks indenken dat ik die tekst heb losgelaten. Niets voor mij, ik houd van manieren en om die op die wijze geweld aan te doen… Maar ik ben veel herinneringen kwijt van het verleden.”

Ongeloofwaardig

Ongeloofwaardig, vindt Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds het. Hij vindt dat Mart wel heel makkelijk wegkomt. “Het lijkt wel of die hele affaire aan Mart Smeets voorbijgaat. Die heeft geen herinneringen aan wat hij vroeger beleefd heeft”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Hij vervolgt cynisch: “Hij is dus vergeten dat hij negen boeken geschreven heeft over allerlei herinneringen die hij heeft aan zijn Studio Sport-tijd. Dat is dan toch gek dat hij dát wel weet, maar wat er verder op de redactie gebeurde ging allemaal aan meneer Smeets voorbij.”

‘Heel selectief’

Collega Jordi Versteegden: “Dat geloof jij dus niet?”

Evert antwoordt: “Nou, niet echt, nee. Niet als je je elk detail herinnert van de veertiende etappe van de Tour de France in 1986 en de rest allemaal bent vergeten. Dat lijkt me heel selectief.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen