Aïcha Marghadi koos bewust niet voor Khalid & Sophie: ‘Wát?!’

Aïcha Marghadi koos er in maart bewust voor om aan te schuiven bij Beau van Erven Dorens en niet bij Khalid & Sophie. “Ze waren zélf bang om momentum te verliezen!”, briest ze.

Aïcha Marghadi en Khalid & Sophie © RTL, Annemieke van der Togt

Ze is een van de slachtoffers van de toxische werkcultuur die heerste bij NOS Sport: Aïcha Marghadi. De presentatrice vertelde er in maart over in een uitgebreid interview met de Volkskrant en even later ook in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Daar leek ze te hinten op meer dirt over Jack van Gelder, maar dat is er vooralsnog niet gekomen.

‘Jullie zijn zélf bang!’

Waarom koos ze voor Beau? Ze vertelt het in Villamedia. “Ego is nog een te groot onderdeel van het vak. Ik mis de behoefte om daadwerkelijk de waarheid te vertellen, het gaat te vaak om het scoren. Neem bijvoorbeeld Khalid & Sophie. Ze wilden me daar na het Volkskrant-verhaal héél graag in de uitzending en hebben dagenlang gebeld.”

Aïcha neigde er echter naar om níet op tv te komen. “Ik twijfelde daarover, zag er de meerwaarde niet van in. ‘Je moét dit nu doen’, zeiden ze, ‘anders verlies je je momentum’. Wacht even, zei ik toen. Jullie zijn zélf bang het momentum te verliezen. En wie zat er twee dagen later aan tafel? Tom Egbers.”

Bellen met Beau

Aan dat optreden van Tom heeft Aïcha zich mateloos geërgerd. “Hij kreeg alle ruimte om mij en andere vrouwen leugenaars te noemen. Even later zat ook Jack van Gelder te klagen bij HLF8 hoe zwaar hij het heeft gehad. Er ontstond kortsluiting in mijn hoofd.”

Toen besloot Aïcha te bellen naar de concurrent. “Ik belde RTL Laat, waar ik eerder goed contact mee had, en zei: ‘Zeg maar waar en wanneer, ik kom.’ De slachtofferrol die dit soort mannen aannemen, ik was er zó klaar mee.”

En zo kwam ze dus bij Beau van Erven Dorens terecht.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen