Aïcha Marghadi hint eveneens op meer dirt over Jack van Gelder

Na Bridget Maasland hint ook Aïcha Marghadi op meer dirt over Jack van Gelder. Ze had het gisterenavond in de talkshow van Beau van Erven Dorens over ‘meer verhalen’. “Maar dat is niet aan mij.”

Aïcha Marghadi en Jack van Gelder © SBS 6

Jack van Gelder heeft de mediarel over het wangedrag op de redactievloer van NOS Sport vooralsnog overleefd. Hij is in opspraak geraakt vanwege twee misdragingen: ten eerste heeft hij Aïcha Marghadi telefonisch uitgenodigd in bad, ten tweede heeft hij een vrouwelijke collega – volgens hem een h*er – eruit gewerkt bij de equipe voor het EK Voetbal.

Aïcha emotioneel

Het verhaal van Aïcha speelde een grote rol in het veelbesproken Volkskrant-artikel over NOS Sport. Eigenlijk wilde ze het daarbij laten. “Totdat ik twee gerenommeerde heren op tv zag onderdompelen in een walm van zelfmedelijden en slachtofferschap. Ik dacht: nú is het afgelopen!”, aldus de oud-presentatrice, wijzend op Jack en Tom Egbers.

En daarom zat ze gisterenavond in Beau, waar ze een paar keer geëmotioneerd raakte. “Mijn stem trilt een beetje, ik ben een beetje… Ik vind dit niet niks namelijk… Ik zei net nog tegen Elodie (chef politiek bij Beau, red.): ‘Ik ga niet huilen toch?’ Ik vind het vervelend, omdat ik mijn verhaal gewoon wil doen zonder te hakkelen.”

Meer over Jack?

Aïcha vertelde onder meer over het verbod van de opgestapte hoofdredacteur Maarten Nooter om Tom Egbers als haar mentor te vragen. “Hij sloeg echt met zijn vuist op tafel. Hij zei letterlijk: ‘Dit gaat niet gebeuren. Er zijn dingen gebeurd die wij nu gewoon willen voorkomen.’ Nou ja, hij is de baas, je doet wat hij zegt, dus Tom wordt het niet.”

En het incident waarbij Jack haar in bad vroeg, was dat misschien gewoon een slechte grap? “Ja, maar op dat moment vond ik het heftig, want ik had namelijk al verhalen gehoord.”

Wat voor verhalen dan? “Dat zijn eigenlijk verhalen die niet aan mij zijn om te vertellen, omdat ik ze uit tweede of derde hand heb.”

Nieuwe rel

Het klinkt dus alsof er vroeg of laat een nieuwe rel over Jack gaat uitbarsten, want Bridget Maasland hintte vorige week ook al op meer misdragingen.

Jack wil met de hervatting van zijn optredens in HLF8 uitstralen dat het allemaal niet zo groot is, maar, zo zegt Bridget: “Ja, maar ‘het is niet zo groot’… Let op wat ik zeg: het is niet zo groot wat er naar búiten is gekomen.”

Verhaal terug

Volgens Jack was er helemaal geen gedoe ontstaan rondom NOS Sport als de hoofdredactie tijdig had ingegrepen. Aïcha daarover: “Luister vriend, als jij je had gedragen, dan hadden we dit allemaal niet mee hoeven te maken. Nu legt hij het weer neer bij de hoofdredactie.”

Ze ergert zich aan Jack en Tom. “Die twee heren ontnemen mij mijn verhaal en het verhaal van honderden andere mensen en zeker in die publicatie zo’n 33 anonieme verhalen. Ik zeg nu: ‘Ik neem dat verhaal terug. Het is niet van jullie, het is nooit van jullie geweest.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Jack van Gelder beter zelf naar buiten kan treden over eventueel wangedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen