Maxime Meiland berispt na spugen op Waylon: ‘Zó schijnheilig’

Maxime Meiland krijgt een berisping van het juicekanaal Juice Channel nu er in haar nieuwe biografie allemaal sneren naar andere BN’ers blijken te staan. “Hou voortaan maar je waffel!”

Maxime Meiland en Waylon © RTL, NPO

De nieuwe biografie van Maxime Meiland is uit en daarin blijken ook wat sneren aan het adres van een aantal bekende Nederlanders te staan. “Hem moet ik ook niet, al helemaal niet meer na dat vreemdgaan. Wat een pipo ben je dan”, zegt ze bijvoorbeeld over Waylon. En Badr Hari? “Een vreselijk figuur. Echt een haantje. Een kwal. Dat je denkt: gatver.”

Woeste Maxime

Hypocriet, vinden de makers van Juice Channel. Vorig jaar liet Maxime zich nog woest uit over een vaste rubriek op dat juicekanaal waarin ervaringen met bekende Nederlanders worden gedeeld. “Ik vind het werkelijk gewoon een soort beschamend hoor, echt waar”, brieste ze.

Ze vervolgde: “Ik irriteer me zó erg aan die juicekanalen tegenwoordig die dan een rubriek gaan openen over een bekende Nederlander en dan gaan ze dus berichten posten die ze ontvangen van mensen die bijvoorbeeld zeggen van: ‘Ja, maar zij is helemaal niet leuk hoor, want ik heb dit en dit gehoord!’”

BN’er-bashen

En nu begint Maxime dus zélf met het bashen van BN’ers. “Maxime Zeikland is met een eigen boek gekomen en daarin haalt ze uit naar BN’ers die ze nog nooit heeft gezien. Onder anderen naar Badr Hari en Waylon”, schrijft Juice Channel. “Kijk, wij halen ook uit naar BN’ers, maar wij zijn daar niet schijnheilig over.”

Maxime wel, vindt het juicekanaal. “Vorig jaar toen wij een nieuwe rubriek hadden, waarbij onze volgers een ervaring met BN’ers konden delen, heeft mevrouw wel drie stories gemaakt over hoe belachelijk ze het wel niet vond. Je kon namelijk niet op zo’n ervaring oordelen, omdat iedereen ook wel eens een slechte dag heeft.”

Waffel houden

Eigenlijk doet Maxime nu hetzelfde, vindt het kanaal. “En wat doet ze nu zelf? BN’ers afzeiken in haar boek waar ze nog nooit een woord mee heeft gewisseld. Echt waar meid, je kan voortaan beter je waffel houden, want je geloofwaardigheid ben je compleet verloren.”

Juice Channel besluit: “Tja Maxime, misschien voortaan even je mond houden als je praat over ons en onze volgers. Je bent namelijk geen haar beter, of misschien nog wel erger. Wij hebben het over BN’ers en hun acties. Maar jij hebt het persoonlijk over hen en dat terwijl je ze nog nooit hebt ontmoet.”

Slechte ervaring

Maxime kwam eind 2021 aardig in de problemen door uitspraken die ze deed tegen Juice Channel. Ze sprak in gesprek met het juicekanaal namelijk haar steun uit aan de anti-islamuitspraken van moeder Erica. En dat heeft haar flink wat commerciële deals gekost.

Later krabbelde Maxime terug, maar in haar boek geeft Maxime volgens Story-baas Guido den Aantrekker ruiterlijk doe dat ze over de islam precies hetzelfde denkt als haar moeder. “Ze zegt: ‘Ik ben het eigenlijk helemaal met m’n moeder eens.’ Dat ze daar eigenlijk gewoon volledig achter staat is natuurlijk best tricky“, zegt hij in Shownieuws.

Niet opnemen

De Telegraaf heeft Maxime nog gevraagd of ze niet bang is voor boze telefoontjes van de BN’ers die ze beledigt. Daarop zegt ze: “Ja, nou ja, ik ga ze waarschijnlijk niet opnemen, want ik ga die confrontatie dan niet aan. Ik denk het niet. Maar ja, wat moet ik? Waar moeten we het dan nog over hebben? Dat is een beetje mijn mening. Dat heeft iedereen toch wel?”

Ze besluit: “Iedereen heeft wel een persoon waarvan ze denken: die vind ik gewoon niet zo leuk, daar heb ik het niet zo mee. Het is ook wel gewoon menselijk denk ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland verfoeit juicekanalen, maar roddelt in haar boek wel over andere BN'ers. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen