Matthijs van Nieuwkerk verder uitgewist? ‘Ik wil Matthijs Gaat Door!’

Matthijs van Nieuwkerk is na zijn vertrek bij BNNVARA in vrijwel al zijn programma’s vervangen. Zelfs voor het meer personality-gedreven Matthijs Gaat Door staat nu een potentiële vervanger op.

Matthijs van Nieuwkerk © Olivier Thijssen

Het is bijzonder pijnlijk voor Matthijs van Nieuwkerk. Na zijn vertrek bij BNNVARA heeft de omroep voor vrijwel al zijn programma’s moeiteloos een vervanger gevonden. Astrid Joosten nam het Wetenschappelijk Jaaroverzicht over, Patrick Lodiers de quiz The Connection en de Top 2000 a gogo is moeiteloos verdergegaan met Herman van der Zandt.

Eric Gaat Door

Alleen de toekomst van Matthijs Gaat Door is nog ongewis, maar ook daar dient zich nu een potentiële vervanger voor aan: Eric Corton. Hij zegt in de nieuwste aflevering van ‘Gitaarmannen, de podcast‘ dat hij er wel oren naar heeft.

Eric vindt het zonde dat dit programma nu niet meer op de buis is. “Het gaf jong talent soms ook wel een klein beetje de kans. Daar was iets aan het borrelen, maar dat lazert nu dus weer van de televisie af, terwijl ik denk: hangt dat programma per se aan Matthijs? Ik denk het niet.”

‘Ik wil het doen!’

Het kan ook prima verder met Eric, denkt hij zelf. “Ik weet er nog wel een paar die het zouden kunnen. Ik zou zo’n programma graag doen, laat ik het zo zeggen.”

Vroeger maakte Eric al het muziekprogramma ’t Dak Eraf. “We deden daar alleen geen interviews, maar wel andere dingen. Ik ben jaren bezig geweest om dat op die manier van de grond te krijgen met Jools Holland als voorbeeld. Zo erg zelfs dat we bij Jools Holland zijn gaan kijken ooit om te kijken: hoe zouden we dat in Nederland kunnen doen?”

Tweede kans

Zo goed als Jools Holland werd het nooit. “Alleen al het lichtplan dat Jools Holland had hangen, daar moesten wij acht afleveringen van maken, geloof ik, voor dat geld.”

Wél heeft het veel kijkers verblijd, aldus Eric. “Ik krijg nog steeds mensen die zeggen: ‘Dat was gaaf. Jammer dat het maar een jaar of vier gelopen heeft.’ Dan zeg ik: een jaar of vier? We hebben er maar zes gemaakt! Het waren maar zes afleveringen, maar die zijn zó vaak herhaald.”

Al die jaren later zou Eric graag een tweede kans krijgen. Zien we hem straks op de buis met Eric Gaat Door?

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen