Mart Smeets teleurgesteld in Matthijs: ‘Heb zelf nooit geschreeuwd’

Mart Smeets is teleurgesteld in Matthijs van Nieuwkerk nu de Volkskrant hem heeft ontmaskerd als omroepbeul. De sportpresentator kan er met zijn pet niet bij. “Ik wist gewoon niet wat ik las.”

Mart Smeets © RTL

Matthijs van Nieuwkerk houdt nauwelijks vrienden over nu zijn wangedrag achter de schermen van De Wereld Draait Door is uitgekomen. Ook Mart Smeets mengt zich nu in de discussie en hij is niet mild. Hij vindt het ongekend dat de presentator zich zo heeft misdragen en dat BNNVARA op geen moment heeft ingegrepen.

Mart verbijsterd

Ook Mart wist al maanden dat er een artikel over Matthijs aan zat te komen, dus hij was erop voorbereid. “Toch wist ik niet wat ik las”, vertelt hij aan het Financieele Dagblad. “Ik ben behoorlijk vaak in DWDD te gast geweest, maar heb hier nooit een centimeter van meegekregen.”

Er hebben veel mensen gefaald, vindt hij. “Mijn eerste gedachte was: de Vara-leiding wist het dus en deed al die tijd niets. Heel vreemd, en ernstig te laken.”

Vervelende toon

Zelf heeft Mart naar eigen zeggen nooit lopen schreeuwen op redacties. “Mijn toon is best weleens vervelend geweest. Maar ik heb nooit dingen gedaan of meegemaakt waar ik afgelopen weekend in de Volkskrant over las. Geen schreeuwpartijen of wat dan ook.”

Hij besluit: “Er is ook nooit een opperhoofd of collega geweest die zo tegen me acteerde. Nooit. Integendeel: als er wat was, werd dat zelden of nooit uitgesproken. Dat heb ik altijd de sociaal zwakke kant van Studio Sport gevonden: elkaar de waarheid niet durven zeggen.”

Interview

Het FD-interview met Mart Smeets:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen