Yvonne rectificeert bewering over ‘intimiderende’ Danny de Munk

Yvonne Coldeweijer rectificeert de bewering die ze deze week deed over de geplaagde volkszanger Danny de Munk. Ze stelt dat hij haar aangeefster ‘intimideert’ door twee ton van haar te eisen.

Yvonne Coldeweijer en Danny de Munk © Instagram

Het is het zwartste jaar uit de carrière van Danny de Munk. Het begon allemaal in april, toen Yvonne Coldeweijer behoorlijk shockerende juice over hem verspreidde. Een paar maanden later besloot een vrouw aangifte te doen van verkrachting tegen de volkszanger. Daar werd groot mee uitgepakt door John van den Heuvel in De Telegraaf.

Danny strijdvaardig

Danny koos er eind juni, twee weken na het verliezen van een belangrijke RTL-klus, voor om huilend zijn verhaal te doen in RTL Boulevard. Hij ontkent alles, maar de schade is hoe dan ook natuurlijk al aangericht. En aangezien de behandeling van deze zaak maar op zich laat wachten, overweegt Danny nu een civiele procedure.

Om die reden zat Danny deze week in de rechtbank met het verzoek om de vrouw die hem beschuldigt én hemzelf in het openbaar te horen. “Dat is in het kader om nader bewijs te verkrijgen voor een éventuele civiele procedure”, legt zijn advocaat Royce de Vries uit aan De Telegraaf.

Voortraject

Waar is zo’n civiele procedure voor bedoeld? “Dat is een procedure waarbij mijn cliënt een vordering indient bij de rechter tegen een andere partij. Maar ik wil dus even duidelijk zeggen: er is nog geen civiele procedure. Dit is eigenlijk het voortraject om bewijs te verzamelen.”

De aangeefster stelt vijftien jaar geleden door Danny te zijn verkracht. “Daar is aangifte van gedaan. Dat mijn cliënt wordt beschuldigd van verkrachting is ook in de media terechtgekomen. Dat heeft voor mijn cliënt heel veel gevolgen gehad. Mijn cliënt zegt: ‘Die beschuldigingen zijn pertinent onjuist.’”

Danny emotioneel

Danny was zéér emotioneel in de rechtszaal. “De eenzijdige negatieve media-aandacht die er sinds het artikel in De Telegraaf naar mij uitgaat is een aanslag op mijn gezin en carrière.”

De aangeefster speelt onder één hoedje met Yvonne, denkt de zanger. “27 mei; dat was de dag van de aangifte. Hoe weet Yvonne Coldeweijer dat mevrouw die aangifte heeft gedaan? Ik heb alles bijgehouden, dus ze heeft wel degelijk tot op de dag van vandaag contact met een juicekanaal.”

Yvonne rectificeert

Yvonne riep deze week op haar kanaal dat Danny twee ton zou eisen van de aangeefster. Dat rectificeert ze nu. “Afgelopen donderdag heb ik gepost dat Danny de Munk twee ton wil eisen van het vermeende slachtoffer en heb ik dit ‘pure intimidatie’ genoemd.”

Dat is iets te voorbarig geweest, aldus Yvonne. “Er is op dit moment nog geen sprake van een schadevergoeding van twee ton. Advocaat heeft het slechts over een ‘eventuele vordering’. Of Danny deze vordering uiteindelijk wil indienen is dus nog niet bepaald.”

Rectificatie

De rectificatie van Yvonne:

Fragment

Danny in tranen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de dame in kwestie te lang heeft gewacht met haar aangifte tegen Danny de Munk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen