Drama voor aangeefster Danny de Munk? ‘D’r naam gaat uitlekken’

Als de aangeefster van Danny de Munk de aandacht van de media blíjft zoeken, dan sluit Evert Santegoeds niet uit dat haar naam op een gegeven moment gepubliceerd wordt. “Uitlekken.”

Danny de Munk © SBS

Er kwam een einde aan Danny de Munks nachtmerrie toen het OM twee jaar geleden besloot om hem niet te vervolgen voor verkrachting. Er was volgens justitie niet voldoende bewijs. Zijn vermeende slachtoffer baalt er stevig van; zij werkte twee weken geleden mee aan een groot artikel van de Volkskrant over dit soort #MeToo-zaken.

Heel erg zwaar

De aangeefster van Danny schrok zich wezenloos toen hij besloot om ook juridische stappen tegen haar te ondernemen. Een groot probleem, meent de krant, en juist daarom wilde ze eraan meewerken. “In #MeToo-zaken slaan bekende beschuldigden steeds vaker terug met een rechtszaak. Wat zijn daarvan de gevolgen?”

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het niet kies dat die vrouw aandacht blijft zoeken, zegt hij in Strikt Privé. “Danny heeft het natuurlijk heel erg zwaar gehad. Ik heb het er met Danny over gehad of hij daar nog wat over wilde vertellen, maar hij laat die periode heel graag achter zich en ik moet zeggen: hij is nog niet eens als verdachte aangemerkt, hè?”

Helemaal niets

Evert vindt dat Danny hier te veel benadeeld wordt. “Er is helemaal niets. En dat komt eigenlijk omdat alles wat die onbekende mevrouw te berde bracht en te controleren valt, niet klopt. Ze zegt bijvoorbeeld dat ze lastiggevallen is door Danny achter de schermen van een musical waar ze in zaten, maar in die periode speelde Danny twee maanden niet.”

Heel vreemd, vindt de Privé-bobob. “Het is altijd het ene verhaal tegenover het andere, maar er zijn een aantal dingen die je kunt controleren. Als het daar al mee begint… En dan vind ik het nogal kwalijk dat een mevrouw die op alle punten in het ongelijk is gesteld en wier beweringen nog niet eens tot een vervolging hebben geleid, opnieuw een podium krijgt.”

Gaat naam uitlekken?

En niet het minste podium, namelijk de Volkskrant. “Die zich steeds meer specialiseert in dit soort showbizzonderwerpen. Ze zijn er in een paar gevallen succesvol mee geweest, maar ze zoeken nu spijkers op laag water. Ik zou nu zeggen: laat Danny nou maar met rust, want die heeft zo diep gezeten zonder dat er ooit wat gebeurd lijkt te zijn.”

“Het is mij nog steeds een raadsel dat de naam van die mevrouw onbekend is gebleven. Hoewel… Insiders weten wel om wie het gaat. Die vrouw heeft al zó’n groot podium gehad terwijl ze zelf buiten schot bleef. Zeker als ze nu ongelijk krijgt en maar bezig blijft, dan denk ik dat het wel een keer gaat gebeuren dat we gaan horen wie het is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de aangeefster van Danny de Munk zich nu stil moet houden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen