Danny de Munk-drama opnieuw opgerakeld: ‘Dit is echt niet oké’

Danny de Munks wereld stond op zijn kop toen een vrouw, deze maand precies twee jaar geleden, aangifte tegen hem deed wegens verkrachting. Het wordt nu opgerakeld. “Niet oké!”

Danny de Munk © RTL

De vrouw beschuldigde Danny de Munk ervan hem zestien jaar geleden te hebben verkracht, maar vanwege onvoldoende bewijs is het niet tot een vervolging gekomen. De zanger besloot uiteindelijk om tegenaangifte te doen, maar die zaak is ook niet in behandeling genomen. De Volkskrant blikt nu met haar terug op de tegenaangifte.

‘Schrok me kapot’

Het is volgens de Volkskrant zorgelijk dat bekende beschuldigden in MeToo-zaken steeds vaker terugslaan met een rechtszaak. De aangeefster van Danny is zich daar ook rot van geschrokken, vertelt ze in de krant. “Ik schrok me helemaal wezenloos. Ik dacht: hij gaat me kapot procederen.”

De vrouw, die door de krant ‘Elise’ wordt genoemd, was op dat moment net negen maanden moeder van een zoontje, alleenstaand en al langer arbeidsongeschikt. De 100 duizend euro die hij eiste, had ze helemaal niet. “Elise is ook niet haar echte naam: ze is nog altijd bang voor weer een rechtszaak”, aldus de Volkskrant.

‘Ze wilde graag’

Anthony Leigh, de advocaat van ‘Elise’, vertelt aan Shownieuws: “We hebben meegewerkt aan dat artikel omdat de Volkskrant dat gevraagd heeft aan cliënte. Dat wilde ze graag, omdat ze de strekking van dat artikel van harte steunt.”

Bram Moszkowicz, deskundige in dat programma, vindt het verwerpelijk. “In dit geval wordt weer een bekende Nederlander voor de bus gegooid die zich weer moet gaan verdedigen als daartoe aanleiding is.”

Nogal vilein

Die Elise en de Volkskrant gaan veel te ver, vindt Bram. “Ik vind het met name nogal vilein omdat al eerder is vastgesteld dat deze bekende Nederlander geen verwijt treft, dus om er nou weer een artikel aan te wijden met de naam, Danny de Munk, vrij schandalig.”

BN’er-fotograaf William Rutten: “Ik ben het met Bram eens. Er is geen zaak geweest. Daarbij is deze man twee jaar lang gecanceld, hè? Hij heeft bijna twee jaar lang niet kunnen werken. Ook al is hij onschuldig, hij is toch niet gestraft.”

‘Heel heftig’

Collega Leontien van Moorsel leeft ook mee met Danny. “Ik vind het heftig voor hem, maar ook voor zijn familie. Weer zo’n artikel. Wordt het weer helemaal opgerakeld. Voor z’n vrouw, voor z’n kinderen. Ik vind het echt niet oké.”

Royce de Vries, Danny’s advocaat, zegt: “Het OM heeft het onderzoek naar de aangifte tegen cliënt vroegtijdig beëindigd. Hij is zelfs nooit verdachte geweest. Hij voelt zich daarom niet geroepen om te (moeten blijven) reageren op dezelfde beschuldiging die anoniem tegen hem via juicechannels en de media wordt geuit, behalve dan dat hij ten stelligste ontkent dat het waar is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het prima dat de aangeefster van Danny de Munk nogmaals haar verhaal doet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen