Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps krijgen kritiek op Chansons

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps krijgen zeer veel positieve reacties op hun programma Chansons, maar er is ook kritiek. De spontaniteit zou namelijk uit het programma zijn verdwenen.

Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk © BNNVARA

Het programma Chansons! van het televisieduo Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps is veelgeprezen. Veel kijkers zijn lyrisch over hun avonturen in Parijs, maar nu het tweede seizoen loopt klinkt er ook wat kritiek. Televizier-journalist Jef Willemsen vindt namelijk dat de spontaniteit een beetje uit het programma is verdwenen.

Voorgeproduceerd

Jef vindt dat Chansons! nu wel heel voorgeproduceerd overkomt. “Chansons seizoen twee kijkt en luistert heerlijk weg, maar ik snap de kritiek dat deze reeks minder spontaan voelt”, zegt hij in een twitterbericht.

Waarom is dat dan? “In de eerste serie belden Rob en Matthijs met camera aan, nu staat de cameraploeg al binnen om te zien hoe ze door de deur komen. Subtiel maar merkbaar verschil.”

Ene Naat is het daarmee eens: “Ja, het is nu soms net Ivo Niehes tv-show.”

Bonnefooi

Ene Dinsdale zegt daarop: “Nu kan ik me ook wel voorstellen dat de deur open doen en een camerateam voor je deur niet prettig is.”

Jef vervolgens: “Tuurlijk. Maar in seizoen één was alles uiteraard ook voorbereid en vooraf geregeld. Maar toen had het meer de sfeer van spontaan en jongens onder elkaar op de bonnefooi op avontuur. Nu staat het format en voel je de hand van de tv-maker zaken afvinken.”

Chansons

Een tweet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moeten Matthijs en Rob nog een dérde serie van Chansons! gaan maken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen