Rob Kemps na incident niet met Matthijs van Nieuwkerk in één auto

Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk zijn na de opnames van het tweede Chansons-seizoen niet samen teruggereisd naar Nederland. Dat bevestigt producent Medialane in weekblad Privé.

Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Matthijs van Nieuwkerk is twee weken geleden ontmaskerd als een ware omroepbeul. Hij heeft zich niet alleen misdragen achter de schermen van De Wereld Draait Door, maar ook afgelopen zomer nog, tijdens de opnames van Chansons. Na een woede-uitbarsting van hem gaf een medewerker aan zich grensoverschrijdend bejegend te voelen.

Chansons-incident

Het Chansons-incident is reeds bevestigd door BNNVARA. De directie van de omroep gaf in de Volkskrant aan ‘bekend te zijn met één voorval’ en kreeg van producent Medialane te horen ‘dat dit is opgepakt en dat met betrokkenen een gesprek is gevoerd’. Zelf ontkent Matthijs: “Dat ik Parijs onveilig zou hebben gemaakt? Doe me een lol.”

Weekblad Privé, dat in 2011 als eerst schreef over de onveilige werkcultuur bij DWDD, heeft in de nieuwste editie meer informatie ontvangen over het Chansons-incident. “Het zou opnieuw hebben gedraaid om een geluidsman.”

Rob vs Matthijs

Het gedrag van Matthijs tegen deze geluidsman zou irritatie hebben gewekt bij zijn co-presentator Rob Kemps. “Het zou de band met Snollebolleke niet ten goede zijn gekomen. Matthijs schoot dus uit zijn slof en deze keer zou volgens bronnen en onbevestigde berichten Rob Kemps degene zijn geweest die ingreep.”

Hoe dan? “Rob zou tegen zijn co-presentator hebben gezegd dat zijn gedrag niet kon. Dat zou de sfeer tussen beiden niet hebben bevorderd, zegt een insider.”

Niet in één auto

Een andere bron stelt in Privé dat Matthijs en Rob na dit incident niet samen zijn teruggekeerd naar Nederland. Dat wordt bevestigd door Iris van den Ende, de dochter van Joop van den Ende die bij Medialane de scepter zwaait.

Iris stelt echter dat de reden daarvoor anders is: “Het klopt dat ze ieder met eigen vervoer terug zijn gegaan, maar dit was altijd al de planning aangezien Rob toen op het punt stond om vader te worden en daarom met zijn eigen auto was.”

Fragment

Tot nu toe zwijgt Rob in de media over het wangedrag van zijn tv-maatje, maar dat zal niet lang meer duren. Hij is op 7 december namelijk te gast in de kijkcijferhit De Oranjewinter. Daar zal hij ongetwijfeld ook worden gevraagd naar de geruchten dat hij geïnfecteerd zou zijn door Matthijs, omdat hij plotseling óók last heeft van woedeuitbarstingen.

Bij Sterren op het Doek kwam men afgelopen weekend nog tot de conclusie dat de heren steeds meer op elkaar gaan lijken:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Rob Kemps verantwoording moet afleggen over het incident bij Chansons?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen