Thierry Baudet bijna overreden door Frits Wester, politicus ongedeerd

Thierry Baudet is bijna overreden door Frits Wester, de politiek verslaggever van RTL Nieuws. De voorman van Forum voor Democratie lag bijna onder zijn auto. “Ik kon hem net ontwijken.”

Frits Wester en Thierry Baudet © RTL

Frits Wester, de politiek verslaggever van RTL Nieuws, doet een bijzondere onthulling in Nieuwe Revu. De journalist verklapt dat hij laatst bijna Thierry Baudet onder zijn auto had liggen. Niet omdat hij weer eens te diep in het glaasje had gekeken, maar omdat de politicus zonder goed op te letten de weg overstak.

Onder Frits’ auto

Het scheelde allemaal niet veel, vertelt Frits in het tijdschrift. “Hij stak laatst een keer zonder uit te kijken de weg over vlak bij de Tweede Kamer. Ik kon hem net ontwijken, ik had hem bijna onder mijn auto. Daar hebben we samen nog verschrikkelijk om gelachen.”

Veel contact hebben de heren verder niet met elkaar. “Het ene Kamerlid ken ik persoonlijk beter dan het andere, maar Thierry is nou niet iemand met wie je makkelijk een gesprekje aanknoopt over je hobby’s of over je vakantie. We kennen elkaar en we zeggen elkaar altijd vriendelijk gedag; goed ken ik hem niet.”

Nepnieuws

Frits begrijpt wel dat Thierry geen nauwe banden met hem wil onderhouden. “Hij houdt in het algemeen afstand tot de journalistiek; hij vindt ons brengers van het nepnieuws. Misschien vindt hij het daarom niet fijn om ook eens een luchtig praatje te maken.”

De band tussen de heren is professioneel. “Hij had destijds goud in handen, dat heeft hij weggegooid. In de campagnetijd van 2017 heb ik een stevige discussie met hem gehad bij Pauw &Jinek. Daarna zijn we elkaar altijd blijven groeten en gaan we prima met elkaar om.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee stelt dat Op1 een Thierry Baudet-boycot heeft ingesteld. Goed?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen