Rob Kemps zwijgt over wangedrag tijdens opnames Chansons

Rob Kemps wil niet reageren op de onthullingen over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk. Ook niet op het incident dat zich heeft afgespeeld tijdens hun gezamenlijke programma Chansons.

Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk © BNNVARA

Het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk is volgens de Volkskrant niet alleen iets dat in het verleden plaatsvond. “Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat zich afgelopen zomer bij de opnamen van Chansons!! in Parijs wederom een incident rond Van Nieuwkerk heeft voorgedaan”, aldus de krant in het veelbesproken artikel van afgelopen vrijdag.

Incident bij Chansons

Wat is er precies gebeurd bij Chansons, het programma dat Matthijs samen met Rob Kemps maakt? “Na een woede-uitbarsting van hem gaf een medewerker aan zich grensoverschrijdend bejegend te voelen.”

BNNVARA bevestigt in de krant ‘bekend te zijn met één voorval’ en producent Medialane, dat vanwege een salarisconstructie formeel de werkgever is van Matthijs, meldt ‘dat dit is opgepakt en dat met betrokkenen een gesprek is gevoerd’.

Onder het tapijt

Medialane wil in de Volkskrant niet ingaan op vragen over het incident en de afhandeling daarvan, omdat ‘we interne gesprekken met werknemers als vertrouwelijk beschouwen’. Oftewel: het moet zo snel mogelijk onder het tapijt.

Wel verklaart directeur Iris van den Ende: “Matthijs heeft grote waardering voor zijn collega’s. Of je stagiair bent of eindredacteur; iedereen zit aan tafel en wordt door hem serieus genomen.”

Lachwekkend, twittert tv-maker Harry de Winter: “Medialane verklaart dat Matthijs voorbeeldig met al het personeel omgaat! Haha, ze heeft samen met papa Joop ook heel veel betaald om Matthijs te mogen hebben. ;-)”

‘Wat deed Rob?’

René van der Gijp vraagt zich af wat Rob gedaan heeft met het incident tijdens Chansons. Als René hem was geweest, dan zou hij direct zijn opgestapt tijdens de opnames, zegt hij in De Oranjewinter.

De voetbalanalist: “Ik meen het uit de grond van mijn hart: als ik Rob Kemps was en ik was met Matthijs voor Chansons in Parijs en hij zou een uitval hebben tegen iemand waar ik van denk: dat gaat een grens over, dan zeg ik: ‘Pleur lekker op joh, mafkees. Ik ga naar huis. Donderstraal op, maak dat programma alleen.’”

Rob zwijgt

Rob, die de laatste tijd veel in het nieuws is omdat het hem allemaal een beetje hoog naar het snollebolleke is gestegen – vermoedelijk door Matthijs, zwijgt. Volgens tv-kenner Rob Goossens van RTL Boulevard wil hij helemaal niets zeggen. “Rob Kemps hebben we natuurlijk wel via zijn management benaderd.”

Hij vervolgt: “Ik snap wel dat hij denkt: als ik de keuze heb tussen nu iets te gaan zeggen of mijn mond te houden… Hij heeft natuurlijk ook niet bij De Wereld Draait Door zelf gewerkt, dus hij kan dan ook wel gaan zeggen: ‘Ik vind het altijd gezellig met hem’, maar daar schiet de wereld ook niet zoveel mee op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kwalijk als Rob Kemps wist van Matthijs' wangedrag en de samenwerking continueerde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen