‘Marieke Elsinga vertrekt bij Qmusic als ze een huilbaby krijgt’

Marieke Elsinga gaat na haar zwangerschapsverlof waarschijnlijk nog maar drie dagen per week werken bij Qmusic en als ze een huilbaby krijgt vertrekt ze helemaal. Dat verwacht Patrick Kicken.

Mattie Valk en Marieke Elsinga © Qmusic

Patrick Kicken, de nar van de Nederlandse radiowereld, wordt een beetje moe van al die klagende en zeurende radio-dj’s. Met name Wietze de Jager die negen maanden na zijn debuut in de ochtend van Radio 538 al begint te klagen over zijn vijfdaagse werkweek is bij Patrick in het verkeerde keelgat geschoten.

Drie dagen

De situatie bij marktleider Qmusic is echter nog veel zorgwekkender. De grote ster van die zender, Marieke Elsinga, is na een lange afwezigheid vanwege vermoeidheid – uiteindelijk bleek ze zwanger – nog maar vier dagen per week aan het werk. Nou ja, tot deze week dan. Ze is namelijk lekker met zwangerschapsverlof gegaan.

Na haar bevalling zal Marieke waarschijnlijk nóg een dag minder gaan werken, verwacht Patrick. En dat voor hét boegbeeld van de zender. “Er wordt nu al rekening gehouden met het scenario dat Marieke Elsinga na haar bevalling hooguit drie dagen in de week te horen is op de zender (maandag, woensdag, vrijdag)”, schrijft hij bij Spreekbuis.

Huilbaby

Dat is dan als Marieke een makkelijke baby krijgt, aldus Patrick. “Laten we hopen dat het geen huilbaby wordt want dan zijn de dagen van Marieke’s radiocarrière helemaal geteld.”

Patrick vindt het maar zwak allemaal. “Ik ken ook vrouwen (van vroeger), die gewoon een weekje weg waren om hun baby eruit te laten en dan gewoon weer op maandag acte de presence gaven, maar goed, dat was nog uit een tijd voor de sneeuwvlokjesgeneratie.”

Niet gemotiveerd

Het is duidelijk dat radiozenders er anno 2022 de grootst mogelijke moeite mee hebben om gemotiveerde dj’s te vinden, aldus Patrick. “Je radiohart gaat toch bloeden van zulke treurnis.”

“Het is wel duidelijk wat de huidige generatie radiomakers heeft met het medium: leuk zolang het duurt, maar als er iets beters/makkelijkers/leukers voorbijkomt ben ik weg.”

Spreekbuis

De Spreekbuis-column van Patrick Kicken:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BN'ers over het algemeen erg veel zeuren over het aantal uren dat ze draaien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen