Wietze de Jager na uitglijder weg bij Radio 538? ‘Dat denk ik wel’

Wietze de Jager heeft flink wat kritiek over zich heen gekregen door live op de radio te klagen over zijn uiterst lucratieve luizenbaantje bij Radio 538. Vliegt hij eruit? “Op den duur wel.”

Wietze de Jager en Klaas van der Eerden © Radio 538

Het is misschien wel de grootste blunder van het jaar in radioland: Wietze de Jager die live op de radio gaat zitten klagen over zijn goedbetaalde luizenbaantje. Het is bij vrijwel iedereen in het verkeerde keelgat geschoten, óók bij Radio 538 die hem uiterst streng heeft teruggefloten.

Klagende Wietze

Wietze wil allerlei ouderschapsverlofdagen opnemen, omdat hij vindt dat hij daar recht op heeft. Hij oreerde er maandag maar liefst acht minuten lang over, live op de radio, zónder iets te overleggen met de top van 538. En dan te bedenken dat hij als presentator van de ochtendshow de belangrijkste dj is van 538.

Eén ding heeft hij duidelijk gemaakt: Wietze is niet honderd procent gemotiveerd om vijf dagen per week te knallen op de radio. En dat zal hem uiteindelijk de kop kosten, verwacht zijn Talpa-collega Evert Santegoeds.

‘Hij gaat eruit’

Jordi Versteegden, presentator van Strikt Privé, vraagt in die podcast aan Evert: “Gaat hij vervangen worden op 538 na die uitspraken over dat ouderschapsverlof?”

Evert: “Op den duur denk ik dat het wel eens zou kunnen, ja. Het rommelt een beetje begrijp ik, maar ja: hij heeft natuurlijk ook erg onhandig gehandeld deze week door én z’n team voor het blok te zetten én zo openlijk te klagen over dat het zo zwaar is.”

Eigen glazen ingooien

Wietze is extreem onhandig geweest, vindt Evert. “Je moet je ook bedenken dat die mensen die naar hem luisteren ’s morgens om zes uur natuurlijk onderweg zijn naar de bouw in hun busjes en niet om tien uur klaar zijn zoals hij.”

Het is volgens Evert echt een luizenbaantje. “Het is niet zo dat hij verder de hele dag druk is met de show van morgen, want dat laat hij over aan zijn producers, dus hij heeft denk ik toch echt wel zijn eigen glazen een beetje ingegooid. Als hij het zelf niet leuk vindt om te doen dat programma, waarom zou ik er dan naar moeten luisteren?”

Onhandige actie

Wietze en Talpa spelen nu mooi weer naar de buitenwereld toe, maar volgens Evert rommelt het. “Het wordt gedownplayed, maar het is een heel onhandige actie van hem geweest en dat gaat op een gegeven moment toch tegen hem werken.”

Jordi: “Ik denk dat hij achter de schermen een stevig gesprek heeft gehad met John de Mol of een andere hoge baas. Dat denk ik wel zeker.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Wietze de Jager genoeg motivatie om dé belangrijkste radioshow van Radio 538 te dragen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen