Giovanca Ostiana onthult waarom ze ondanks kritiek bij Op1 blijft

Giovanca Ostiana onthult waarom ze ondanks de massale kritiek altijd aan is gebleven als presentatrice van Op1. Ze wil namelijk een rolmodel zijn. “Ik heb steeds gedacht: ik ga niet opgeven.”

Giovanca Ostiana © EO

De kritiek op Giovanca Ostiana was met name in haar eerste maanden als presentatrice van Op1 extreem groot. Zelfs haar huidige Op1-collega Natasja Gibbs heeft haar genadeloos afgeslacht. “Ik was voorbereid op een hoop kritiek, maar het was nog erger dan ik had gedacht”, blikt ze terug in de JAN.

Mikpunt

Giovanca had een bepaalde mate van kritiek wel zien aankomen. “Natuurlijk had ik verwacht dat ik een mikpunt zou zijn. Ik weet dat ik per definitie een achterstand heb, of eigenlijk meerdere: ik ben zwart, ik ben een vrouw. En ik ben gelovig, dat schijnt ook voor een achterstand te zorgen.”

Het was echter dus nog veel erger dan ze dacht. “De timing was niet ideaal; toen ik begon, brak de coronacrisis uit en was dat waar het aan tafel over ging. Er schoven politici aan, virologen en artsen en er was geen ruimte voor muziek of cultuur.”

Rolmodel

Ondanks alle kritiek is Giovanca gewoon doorgegaan. “Ik heb steeds gedacht: ik ga niet opgeven. Niet alleen voor mijn vader, maar ook voor Jesamy (haar dochter, red.). We kennen allemaal de waarde van rolmodellen, de kracht van het zien van iemand waar je jezelf in herkent.”

Ze vervolgt: “Als ik ’s avonds thuiskom en Twitter gaat weer los, dan valt dat me nog steeds zwaar hoor. Maar als ik dan langs Jesamy’s kamertje loop en haar in bed zie liggen, denk ik: ja, het is het waard. Zij gaat hier iets van leren. Hoe ik er uiteindelijk uitkom, gebutst of met mijn hand in de lucht, I’m a survivor-zingend.”

“Zij gaat er iets aan hebben dat haar moeder het heeft aangedurfd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Giovanca is gegroeid in haar rol als presentatrice van Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen