Giovanca Ostiana afgekat na Op1-exit: ‘Zingen? Kan ze óók niet!’

Giovanca Ostiana blijft ook niets bespaard. Ze dacht met haar vertrek bij Op1 eindelijk verlost te zijn van al die gemene kritieken, maar niets is minder waar. “Zingen? Kan ze ook niet!”

Giovanca Ostiana © EO, Rogier Veldman

Na jarenlang te zijn verguisd heeft Giovanca Ostiana alsnog besloten om te vertrekken als presentatrice van Op1. Ze gaat zich toeleggen op niet-inhoudelijke programma’s, zoals de zangshow Zing. Een heel wijs besluit, vinden de mannen van Vandaag Inside. Zij gaven in de uitzending van gisterenavond aan wél te hopen dat ze nu niet wil gaan zingen.

Johan gaat los

Johan Derksen juicht de Giovanca-exit toe. “Die heeft vanaf de eerste dag niet gefunctioneerd en van de week functioneerde ze nog niet, want dan krijg je zo’n amateurtoneelstukje dat ze weggaat enzo. Gênant! Met die mevrouw Biggs was ik het wel honderd procent mee eens. Dat is die radiomevrouw die nu ook daar zit, met dat woeste haar.”

Wat is er met haar? “O, Gibbs. Die heeft zeer terecht gezegd: ‘Die Giovanca en die Natacha… Je moet vrouwen zonder ervaring en zonder talent niet alleen in een tv-programma zetten omdat ze een kleurtje hebben.’ Die hebben wij ook een keer aan tafel gehad, maar daar kwam ook geen fatsoenlijk woord uit, die hebben ze nou gedropt bij Shownieuws.”

Slechte zangeres

Natasja Gibbs ziet dat volgens Johan heel goed. “Dat vond ik een heel wijze opmerking. Dat kunnen wij niet zeggen, maar een mevrouw van een kleurtje kan dat objectief zeggen. Het was honderd procent de waarheid, want die twee zijn er neergezet, maar die hebben het gewoon niet.”

Zingen kan Giovanca overigens ook niet, aldus de voetbalkenner. “Als ze nou maar niet gaat zingen, want ze is ook zangeres.”

Wilfred Genee: “Kan ze dat niet dan?”

Johan: “Nou, dat vind ik ook niet geweldig, nee.”

‘Enorm vals!’

Wilfred: “Dus bij The Clarks heeft ze geen kans? Om binnenkort aan te schuiven?”

Johan: “Nee, dat moeten we haar niet aandoen, live zingen.”

Wilfred: “Nee? Kan ze zingen of niet? Ik ken haar niet.”

Studiogast Gerard Joling: “Ik heb toevallig een paar keer livedingen van haar gezien, ook een keer dat ze mocht zingen voor de koningin, met dat grachtengebeuren, dat ze erlangs gaan. Toen zong ze enórm vals.”

‘Niet mijn smaak’

Had Giovanca toen niet gewoon een slechte dag? “Ik bedoel: het kan op dat moment ook iets zijn met je in-ears. Ik heb ook weleens dat ik sta te zingen en denk: Jezus, Gerard, dat is niet om aan te horen dat nummer. Het is net hoe je erin zit, maar het is niet mijn smaak zangeres, laat ik het zo zeggen.”

Zelf heeft Gerard overigens nooit bij Giovanca aan tafel gezeten bij Op1. “Door Op1 ben ik helemaal nog nooit gevraagd. Nee. Dat vind ik ook niet zo erg ook hoor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Op1 met vijf vaste duo's te veel presentatoren heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen