Giovanca Ostiana krijgt veeg uit de pan: ‘Wat een gel*l, joh!’

Giovanca Ostiana krijgt een flinke veeg uit de pan na haar uitspraken over haar ‘achterstand’ als presentatrice van Op1. “Wat een gel*l, joh! Je kunt gewoon geen talkshow presenteren!”

Giovanca Ostiana © EO

Ze is waarschijnlijk de meest bekritiseerde presentatrice van Op1: Giovanca Ostiana. Zelf denkt ze dat dat ook met haar achtergrond te maken heeft. “Ik weet dat ik per definitie een achterstand heb, of eigenlijk meerdere: ik ben zwart, ik ben een vrouw. En ik ben gelovig, dat schijnt ook voor een achterstand te zorgen”, zegt ze in de JAN.

Johan reageert

Wat een ongelooflijke onzin, reageert Johan Derksen nu in Vandaag Inside. “Ik las een interview met die zwarte mevrouw van de EO, een zangeres is dat. Giovanco, ja (bedoelt Giovanca, red.). Die had zoveel kritiek gekregen op social media, maar ze begreep dat ze drie dingen tegen had: ze was vrouw, ze was zwart en ze was gelovig.”

EO-collega Tijs van den Brink is ook gelovig, maar wordt níet bekritiseerd, werpt Johan tegen. “Die wordt gewoon beoordeeld op hoe hij z’n werk doet, maar zij verschuilt zich dan achter die drie dingen, van: ja, dat heb ik tegen!”

‘Wat een gel*l!’

Johan vindt dat Giovanca onzin uitkraamt. “Wat een gel*l, joh! Je kunt gewoon een talkshow niet presenteren en je bent totaal afhankelijk van de autocue, want ze zit paniekerig op die autocue te staren als ze het even niet weet!”

RTL Boulevard-ster Rob Goossens is het eens met Johan. “Wat ontzettend pijnlijk dit”, twittert hij. “Het treurige is ook nog dat ze blijkbaar vergeten is dat ze behoorlijk wat gunfactor had overgehouden aan Vrije Geluiden. Dus hoezo 1-0 achter?”

Telegraaf-ster Wilson Boldewijn: “Ja, zeg gewoon dat het best een ingewikkeld vak is. Zoek het bij jezelf, dat is power. Niet iedereen is gemaakt voor het vak.”

Guido kritisch

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker is bikkelhard voor Giovanca. “Eh, nee, Giovanca: je bent gewoon niet zo goed, om het netjes te verwoorden”, zegt hij kort maar krachtig.

Tegen Rob: “Jammer dat niemand Giovanca in wat dan ook begeleid heeft, als je zo’n belangrijk programma in je schoot geworpen krijgt. Doe desnoods een spoedcursus journalistiek bij jou of mij 😉.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen