‘Mensen van kleur hebben last van Op1-ster Giovanca Ostiana’

Mensen van kleur hebben er last van als dames als Giovanca Ostiana en Natacha Harlequin zonder enige ervaring ineens mooie baantjes krijgen bij de televisie, stelt BNNVARA-ster Natasja Gibbs.

Giovanca Ostiana en Natasja Gibbs © EO, Tom Cornelissen

Natasja Gibbs, die elke werkdag te horen is in het radioprogramma De Nieuws BV, wordt op de BNNVARA-site gevraagd naar deze twee mediacollega’s. “Hoe kijk je naar Giovanca en Natacha Harlequin die zonder gedegen journalistieke achtergrond een prominente tv-positie kregen?”

Giovanca en Natacha

Vervolgens geeft Natasja een behoorlijk duidelijk antwoord. “Met veel belangstelling. Lastig. Maar zonder afbreuk te doen aan Giovanca of Natacha – zij zijn mensen die gedegen hun werk doen – baal ik er wel eens van. Er zijn zoveel goede vrouwelijke diverse journalisten en presentatoren. Waarom staan die niet op de radar? Jammer.”

Ze vervolgt: “Het doet afbreuk aan het vak en de kunde die er wel degelijk bestaat. Bovendien voedt het de retoriek: nou zie je wel, ze kunnen het niet. Anderen van kleur met een diverse achtergrond hebben daar last van.”

Natasja ook op tv?

Natasja heeft wél een berg ervaring. Haar voorgangers Renze ­Klamer en Willemijn Veenhoven stroomden door naar grote praatprogramma’s. Ziet zij dat ook gebeuren? “Voorlopig niet. Ik zit goed bij De Nieuws BV. En het is voor het eerst dat ik wekelijks vier dagen een programma heb.”

Voor nu is dit even pittig genoeg, aldus Natasja. “Mensen waarschuwden mij dat het topsport zou zijn. En dat klopt, ik vind het heel pittig. Want het vergt totale focus.”

Het hele interview kunt u teruglezen op de BNNVARA-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen