‘Giovanca Ostiana liegt over Op1-exit, helemaal niet vrijwillig weg’

Giovanca Ostiana spreekt volgens mediawatcher Victor Vlam niet de waarheid over haar vertrek bij Op1. Ze is volgens hem helemaal niet vrijwillig opgestapt. “Ik ben er sceptisch over.”

Giovanca Ostiana © EO, Rogier Veldman

Na jarenlang te zijn verguisd heeft Giovanca Ostiana vorige week alsnog de handdoek in de ring gegooid: ze is vertrokken bij Op1. De presentatrice gaat zich nu weer toeleggen op niet-inhoudelijke programma’s, zoals de muzikale tv-show Zing. Waarom? Omdat dat is waar haar hart écht ligt, stelt ze.

Victor sceptisch

Mediakenner Victor Vlam denkt dat Giovanca gewoon de zak heeft gekregen. Hij zegt in de podcast De Communicado’s: “De journalistieke bagage om echt gewoon goede journalistieke gesprekken te voeren was er niet en dat zal de reden zijn dat men dacht van: dit past gewoon niet meer zo goed.”

Vrijwillig opgestapt? Dat gelooft Victor niet. “Ik ben altijd een beetje sceptisch als mensen op televisie zeggen dat ze ergens vrijwillig vertrekken, want meestal is dat gewoon niet het geval. Mensen denken altijd van wel, ze zeggen altijd dat het vrijwillig is, maar meestal niet.”

Schaakspel

Die Giovanca is gewoon gedumpt door de top, denkt hij. “De meeste mensen in beeld zijn gewoon pionnen van een schaakspel wat door andere mensen, namelijk de bazen, wordt gespeeld. Je bent een beetje overgeleverd aan hun grillen, zeg maar. En ik vermoed dat dat ook hier meespeelt.”

Hij vervolgt: “Ze zegt dat ze een ander programma gaat presenteren. Nou ja, dat is een zangcompetitie die waarschijnlijk zes tot acht weken duurt. Je kunt ook, als je het te druk hebt om dat te combineren met Op1, even een paar weken vrij nemen van Op1. Je hoeft daarvoor niet helemaal terug te treden natuurlijk.”

Gelegenheidsargument

Co-host Lars Duursma denkt daar hetzelfde over. “Ja, en Op1 is één dag per week, dat ze presenteert. Dus het is niet dat je daarnaast niks meer kan doen.”

Giovanca zegt ook dat ze hoopte dat er meer muziek en cultuur in Op1 zou zitten, maar dat de coronacrisis roet in het eten gooide. Lars: “Toen dacht ik: ja, dat is een gelegenheidsargument, want de coronacrisis is al even over. Dan zou je verwachten dat als dat echt iets is wat je dwars zit, dat je dat doet tijdens de coronapandemie. Maar zeker niet daarna.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen