‘Danny de Munk eist tonnen van aangeefster, dit is héél ongepast’

Danny de Munk eist tonnen van de vrouw die aangifte tegen hem heeft gedaan van verkrachting. Dat meldt Yvonne Coldeweijer, die het schandaal rondom de volkszanger aan het rollen bracht.

Yvonne Coldeweijer en Danny de Munk © RTL

Yvonne Coldeweijer werd verguisd toen ze in april roddels over vermeend wangedrag door Danny de Munk naar buiten bracht. Toch voelde een vrouw zich twee maanden later wel genoeg gesterkt om aangifte van verkrachting tegen de volkszanger te doen. Het zorgde ervoor dat RTL 4 hem even op de reservebank parkeerde.

‘Schaamteloos!’

Nu is Danny uit op wraak, meldt Yvonne. “Hij is een strijd aan het voeren om een mega-schadevergoeding te eisen van het slachtoffer. Hij wil hierom een getuigenverhoor afdwingen. Er zal daarom een hoorzitting plaatsvinden op 20 oktober. Dan gaat de rechter bepalen of hij/zij het nodig vindt om het getuigenverhoor te laten plaatsvinden.”

Ze vervolgt: “Persoonlijk vind ik het ZEER ongepast om tonnen te gaan eisen van iemand waar je zelf met je tengels aan hebt gezeten. Persoonlijk kan ik niet wachten tot het verhaal van het slachtoffer openbaar zal worden. Het siert je niet Danny, om daar een slaatje uit te willen slaan. Schaamteloos.”

Twijfelachtig onderzoek

Het musicalbedrijf Stage Entertainment, die Danny’s werkgever was in de tijd van zijn vermeende wangedrag, kondigde in de lente een onderzoek aan. “Dat heeft inmiddels na heel lang aandringen deels plaatsgevonden”, zegt Yvonne.

Heel tevreden is de juicekoningin daar echter niet over. “Stage was met name gefocust op hoe ze in de toekomst dit soort situaties kunnen voorkomen en minder met de situatie van toen. Begrijpelijk vanuit het bedrijf, maar vraag me af of je je dan als slachtoffer gehoord voelt.”

Juice

De juice van Yvonne (Life of Yvonne):

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Danny de Munk wil volgens Yvonne Coldeweijer tonnen hebben van zijn vermeende slachtoffer. Begrijpelijk of ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen