Roxeanne Hazes zet advocaat op Story: ‘Er is bewijs tegen Rachel’

Roxeanne Hazes vindt het een grove schande hoe hard ze wordt aangepakt door Story, het roddelblad van de met Rachel Hazes bevriende Guido den Aantrekker. Ze eist een rectificatie.

Roxeanne Hazes en Guido den Aantrekker © AvroTros, SBS 6

Het is geen geheim dat Rachel Hazes zeer nauwe banden heeft met haar goede vriend Guido den Aantrekker, de hoofdredacteur van de Story. Ze wordt om de haverklap geciteerd door het blad, soms onder haar eigen naam, maar vermoedelijk ook vaak onder synoniemen als ‘insiders’ en ‘ingewijden’.

‘Roxeanne loog altijd!’

Nu Roxeanne Hazes een boekje heeft opengedaan over haar eenzame jeugd – op het dieptepunt zou Rachel haar negen maanden lang in de steek hebben gelaten om een biografie te schrijven – is moeder een soort campagne begonnen tegen haar dochter. Daarvoor zet ze haar zoon André jr. in, maar mogelijk ook de Story.

De Story pakte twee weken geleden namelijk groot uit met het verhaal van een goede vriend van Rachel, ene Joop Kruis. Hij beweert min of meer dat Roxeanne een pathologische leugenaar is. ‘Roxeanne loog altijd… en doet dat nog steeds!’, luidde de grote kop op de cover van Story.

Klacht tegen Story

Die Story-cover kwam niet als een verrassing. Guido was namelijk de allereerste mediaprominent die het verhaal van Roxeanne in twijfel trok, slechts een paar uur na haar bewuste uitspraken in de televisiehit Beste Zangers. Dat Guido groot uitpakte met deze meneer Joop is volgens hazoloog Yvonne Coldeweijer buitengewoon vals.

Er klopt volgens Yvonne namelijk niets van zijn verhaal en Roxeanne zegt dat ook. Ze heeft een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek. “Story is met dit artikel, dat vol aantoonbare leugens staat, wat ons betreft een grens overgegaan”, zegt haar raadsman Bernard Tomlow op NU.nl. Hij stond vroeger Rachel bij, maar is nu haar vijand.

Willens en weten

Bernard vindt dat Roxeanne beschadigd is door Story. “Het blad wist dat de feiten anders lagen en heeft toch willens en wetens uitspraken van een vermeende huisvriend van de familie als feiten gepresenteerd. Door dit te doen draagt Story bij aan een wereld waarin feiten niet meer tellen. Dat wil Roxeanne op alle manieren die in haar macht liggen tegengaan.”

Hij vervolgt: “Wij willen dat de Raad duidelijk maakt dat ook dit soort bladen of juicekanalen verplicht zijn journalistieke waarden als check en dubbelcheck of hoor- en wederhoor te respecteren. Story suggereert in dit artikel dat het de waarheid is omdat iemand het zegt. Dat mag nooit een excuus zijn om die journalistieke waarden overboord te gooien.”

Yvonne reageert

Yvonne heeft de aanklacht ingezien en stelt dat Roxeanne overtuigende bewijzen heeft dat Rachel haar wel degelijk in de steek heeft gelaten. “Ze haalt bewijsstukken aan die de uitspraken van Joop Kruis weerleggen. Zo bewijzen beelden uit de documentaire Namens André uit 2005 dat Rox heel erg heimwee heeft en haar moeder het flink laat afweten in die tijd.”

Er is in die documentaire bijvoorbeeld een telefoongesprek te zien tussen Rachel en Roxeanne, aldus Yvonne. “Hoe was het op school vandaag? O, oké. Oké lieverd. Ja, het is erg druk, lieverd”, zegt moeder daarin.

De toen 12-jarige Roxeanne vervolgens tegen de interviewer: “Nou ik heb heel erg heimwee naar m’n moeder. Ik ben echt een moederskindje. Dus eh, ik lig ook nachten wakker, lig ik altijd heel hard te huilen, maar ja…”

Yvonne: “Dit bewijs lijkt me vrij helder.”

Story-cover

De gewraakte Story-cover:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen