‘Roxeanne Hazes in de steek gelaten door Rachel? Háár perceptie!’

Story-baas Guido den Aantrekker, de officieuze woordvoerder van Rachel Hazes, kan zich niet voorstellen dat Roxeanne Hazes écht negen maanden lang in de steek is gelaten door haar moeder.

Guido den Aantrekker en Roxeanne Hazes © SBS 6, NPO

Roxeanne Hazes heeft gisterenavond in de televisiehit Beste Zangers een aantal bizarre onthullingen gedaan over de manier waarop ze is opgevoed door haar moeder Rachel Hazes. Zo parkeerde zij Roxeanne continu bij allerlei rare gastgezinnen toen ze druk was met de concerten van wijlen André Hazes. Bij eentje moest Rox zelfs naakt rondlopen.

Guido bagatelliseert

De genadeklap kwam voor Roxeanne toen ze na het overlijden van André wéér werd geparkeerd bij dit soort families, maar dan nog veel langer. De reden? “Mijn moeder besloot om een boek te gaan schrijven. Ik heb mijn moeder negen maanden niet bij me gehad. Juist op het moment dat je eigenlijk haar zo nodig hebt om te rouwen.”

Guido, een goede vriend van Rachel, bagatelliseert het verhaal van Roxeanne over dat ze is ondergebracht bij allerlei gastgezinnen, waaronder een nudistengezin. De hoofdredacteur van Story heeft het in Shownieuws over ‘logeren bij vrienden van de familie Hazes’. “Dat heeft zij, juist omdat zij ook zo gevoelig is (…) best zwaar gevonden.”

‘Nogal intimiderend!’

Collega René Mioch is zich rotgeschrokken van de onthullingen van Roxeanne. Hij zegt: “Je zit bij deze openbaringen echt te denken van: nou, ik hoop dat heel beroemd Nederland kijkt en iedereen die kinderen heeft, want ze vertelt nogal een aantal dingen over wat er met haar gebeurd is.”

Hij vervolgt: “Zij vertelt dat haar vader concerten moest doen en zij bij families gestald werd en elke keer een andere familie. In een geval noemt ze heel concreet dat ze bij naaktlopers zat. Ze zat dus de hele avond als 11-jarig meisje naast een oude, naakte man. Dat vond ze nogal intimiderend. Dat begrijp ik.”

‘Kan me niet voorstellen’

Guido lijkt de uitspraken van Roxeanne ernstig in twijfel te trekken. “Ik ken Roxeanne al wat langer. Ik ken de hele familie Hazes vrij goed. Kijk, dat Rachel negen maanden weg is geweest, ik kan me daar gewoon echt niks bij voorstellen. Ik heb die periode meegemaakt. Zij was 11 en kleine André 10.”

Presentatrice Dyantha Brooks: “Maar jij zegt: ‘Ik heb die periode meegemaakt’, van hoe dichtbij?”

Guido: “Nou, van vrij dichtbij. Ik ken de familie gewoon goed en ik weet dat Rachel juist enórm bezig is geweest om alles goed te doen, hè? Het was echt best verschrikkelijk om met André te leven bij vlagen en dat hebben die kinderen natuurlijk ook ervaren.”

‘Dat zeg ik niet!’

René: “Maar jij zegt dus dat het niet waar is wat ze zegt?”

Guido: “Nee, dat hoor je mij helemaal niet zeggen. (…) Dit is háár perceptie. Dit is hoe zij het ervaren heeft en dat is al droevig genoeg natuurlijk. Zij is een heel gevoelig meisje.”

Dyantha: “Maar toch trek je dat in twijfel of het zo is gegaan?”

Guido: “Nee, ik trek helemaal niets in twijfel. Dat hoor je mij ook helemaal niet zeggen. Ik zeg alleen: dat is haar perceptie. Ik zeg: ik kan me niet voorstellen dat Rachel, die ik heel goed ken… En het is…”

Dyantha: “Dan trek je het in twijfel toch?”

Guido: “Nee, nee, nee. Ik kan me alleen niet voorstellen dat Rachel negen maanden lang weg is geweest. Ik denk dat zij dat misschien wel zo ervaren heeft, maar met alle respect: een meisje van 11 ziet dat toch iets anders dan als een volwassen vrouw dat zo meemaakt.”

Vervelend genoeg

Dyantha: “Misschien maakt het ook niet uit, hè, of het negen maanden was of zelfs negen dagen.”

Guido: “Het is haar ervaring en dat is al vervelend genoeg.”

Dyantha: “Het gaat er inderdaad om hoe zij dat als klein meisje heeft ervaren en zij had blijkbaar haar moeder meer nodig dan dat ze er op dat moment was.”

Guido: “Dat is absoluut duidelijk en dat zal nog steeds zo zijn. Ik ben er echt van overtuigd dat het ooit gewoon nog een keer goed komt.”

Rachel en Roxeanne zijn al geruime tijd gebrouilleerd met elkaar.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Roxeanne Hazes' uitspraken over haar tekortgeschoten moeder Rachel Hazes: waarheid of perceptie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen