Rachel Hazes nog nooit zó hard aangepakt op tv: ‘Ze is Pinokkio!’

Rachel Hazes lijkt het allerlaatste greintje sympathie te hebben verspeeld bij de media. Bij RTL Boulevard zijn ze in elk geval he-le-maal klaar met haar aanhoudende leugens. “Pinokkio!”

Rachel Hazes © RTL

Het lijkt over en uit voor Rachel Hazes. Ze is in een regelrechte pr-nachtmerrie beland nu ’s lands grootste showrubriek, RTL Boulevard, haar voor het oog van de hele natie neerzet als een leugenachtige vrouw. Sterker nog: ze wordt zonder blikken of blozen zelfs ‘Pinokkio Hazes’ genoemd. Hoe komt het dat de maat vol is voor Boulevard?

Kwaad bloed

Rachel lijkt vooral kwaad bloed te hebben gezet met het verspreiden van desinformatie over haar zoon André jr. Hij verdween een jaar geleden plotseling uit de schijnwerpers en zij heeft de media continu voorgehouden dat hij met een ‘emotionele burn-out’ kampte. De enige die dat níet slikte was juicekoningin Yvonne Coldeweijer.

Yvonne kwam al snel met gedetailleerde informatie over André’s verslavingen en de klinieken waar hij zou afkicken. Ze werd verguisd door de traditionele showmedia, die compleet meegingen in het burn-outverhaal van Rachel. Die media staan behoorlijk in hun hemd nu André maandag heeft toegegeven dat hij inderdaad zwaar verslaafd was.

Leugenaar

Het anders zo brave RTL Boulevard lijkt er he-le-maal klaar mee te zijn. De showrubriek noemt Rachel op zijn website ‘Pinokkio Hazes’ en ook in de tv-uitzending kreeg de sluwe weduwe er gisteren flink van langs. “De verhalen die Rachel al die tijd heeft laten rondzingen in de media blijken te zijn gelogen”, aldus presentatrice Vivienne van den Assem.

Rob Goossens is onverbiddelijk. “Rachel is nou niet echt in haar eerste leugen gestikt. Dat hebben we ook gezien in de nasleep van Beste Zangers”, zegt hij, wijzend op de onthulling van dochter Roxeanne dat ze na de dood van haar vader André negen maanden lang terzijde is geschoven door Rachel. Moeder heeft vervolgens keihard uitgehaald naar dochter.

Dronken tor

Die aanval van Rachel op Roxeanne werkt echter averechts. Ze ontkent het verhaal dat ze er niet was voor Rox, maar ze spreekt zich volgens Rob ernstig tegen. “Rachel heeft in het verleden gezegd dat ze elke dag een hele fles bessenjenever wegklokte en aan dat boek aan het schrijven was en nu zegt ze ineens: ‘Nee, ik was er wel degelijk voor de kinderen.’”

Ze is volgens Rob een grote leugenaar. “Ze draait het de hele tijd zoals het haar goed uitkomt. (…) Ik heb er vandaag ook iemand over gesproken, namelijk de voormalig advocaat van Rachel zelf, inmiddels is hij jurist: Bernard Tomlow. Hij staat nu tegenóver haar in al die zaken die ze elke keer tegen ex-vrienden en -vriendinnen aan het aanspannen is.”

Tragisch patroon

Wat zegt deze Bernard? “Die zegt: ‘Het begint toch een beetje een tragisch patroon te worden, waarbij ze het elke keer zo draait dat het haar op dat moment goed uitkomt. Ze kijkt eigenlijk niet meer dan 24 uur achteruit en vooruit. Ze roept maar.’”

Dan houdt Rob de Story omhoog, het met Rachel bevriende blad van Guido den Aantrekker. “Dit is dus de Story van vorige week. Hierin beschuldigt een vriend van Rachel Roxeanne van leugens, maar die jurist zegt: ‘Dat zijn wéér nieuwe leugens die ze daaraan toevoegt.’”

Spinnenweb

Het is waarschijnlijk dat Rachel deze ‘familievriend’ op Story heeft afgestuurd om Roxeanne te beschadigen, maar ook volgens Yvonne Coldeweijer is hij een leugenaar. Rob: “Het wordt natuurlijk wel een heel ingewikkeld spinnenweb op het moment dat je zelf de hele boel bij elkaar jokt en je gaat dan vervolgens zeggen: ‘M’n dochter is degene die dingen jokt.’”

De snoeiharde aanval van Rob op Rachel is opvallend, omdat hij naast zijn werk voor RTL Boulevard ook columnist is voor Veronica Superguide. En in die functie is Rachel-bestie Guido zijn baas. Hij reageerde vorige week nog woest op ‘luitjes met clickbaitmediaatjes’ die Rachel aanpakken: “Gênant. De waarheid overwint alle crap, just wait.”

RTL Boulevard

RTL Boulevard gooit alle remmen los:

LI
Het zijn ook dingen die zwart-op-wit staan en die je terug kunt halen van vroeger.

RGPrecies. Dat maakt het niet heel handig.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes is volgens RTL Boulevard een enorme leugenaar. Denkt u dat haar geloofwaardigheid nog te redden is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen