Sylvie Meis kotst Anouk Smulders onder: ‘Wat een bloedhond!’

Sylvie Meis haalt genadeloos hard uit naar Anouk Smulders, vrouw van een paparazzo en deskundige van Shownieuws. “Ze is waarschijnlijk getriggerd door die andere bloedhonden daar!”

Sylvie Meis en Anouk Smulders © YouTube, SBS 6

Het is geen geheim dat Sylvie Meis en de Nederlandse roddelmedia van elkaar walgen. Ze vertelt nu in haar eerste interview in tijden, aan BN’er-knuffelaar Robbert Rodenburg, dat ze bewust geen media-aandacht zoekt in ons land. Het levert volgens haar alleen maar negativiteit op, bijvoorbeeld in de zomer van 2020 aan de desk van Shownieuws.

Sylvie afgeslacht

Sylvie zat in augustus van dat jaar met interviews in zowel Boulevard als Shownieuws omdat ze een paar zonnebrillen te promoten had. Na afloop van het item bij Shownieuws werd ze genadeloos afgeslacht door de deskundigen in de studio, en dan met name door Story-baas Guido den Aantrekker en Borsato-bestie Anouk Smulders.

Anouk was onverbiddelijk over het nieuws dat Sylvie de eerste profwedstrijd van haar zoontje Damián zou laten schieten om naar de verjaardag van haar schoonvader te gaan: “Ik vind daar echt wat van. Ik vind dat shocking. Als ik dan in familiekring zou kijken, dan zou mijn schoonvader zelf nog zeggen: ‘Jij gaat gewoon naar je kind toe!’”

Slechte moeder

Het is walgelijk dat zo’n Anouk haar gewoon neerzet als slechte moeder, zegt Sylvie – overigens zonder haar naam te noemen – in Open Kaart. “Die wedstrijd heeft nooit plaatsgevonden, want wij wisten van: die wedstrijd wordt waarschijnlijk verschoven. Ik ben niet met frustratie naar bed gegaan. Ik heb die persoon een bericht geschreven.”

Sylvie stuurde een snoeiharde ‘dm’ naar Anouk. “Dat ik zó teleurgesteld was als moeder in een andere moeder om over iets waar je geen weet van hebt mij op de nationale televisie – zonder misschien die woorden te gebruiken – een slechte moeder te noemen. Dat is eigenlijk de eerste keer dat ik dat gedaan heb (een boos bericht sturen, red.).”

Bloedhond Anouk

Waarom koos Sylvie er ditmaal wél voor? “Omdat ik die persoon zó hoog had zitten en ik zó teleurgesteld was in een andere hardwerkende moeder die beter had moeten weten dan dat te uiten. Gewoon getriggerd waarschijnlijk door die andere bloedhonden, maar teleurstellend. Dat doe je niet als je niet de feiten weet.”

Het voelde voor Sylvie erg goed om Anouk van repliek te dienen. “Ik vond het heerlijk om te schrijven. En: ‘Send! Good night, Tschüs!’” Ze houdt het daar wel bij. “Die mensen hebben niet mijn respect, die mensen betekenen niets voor me.”

Venijn

Sylvie is he-le-maal klaar met Boulevard en Shownieuws. “Ik heb heel lang geleden geleerd dat niet reageren en geen erkenning geven aan mensen, situaties en uitlatingen eigenlijk het meest erge is voor al die mensen die niet het beste met je voor hebben. De erkenning is wat zo iemand wil en die erkenning geef ik niet.”

De enige die ze vertrouwt is Robbert Rodenburg, tegen wie ze nu dus helemaal leegloopt. “Wat ik heel erg kan waarderen, en dat zie ik in jou terug, is hoe professioneel je bent, hoe warm je bent naar je gasten toe, hoe geïnteresseerd je bent en hoe supervoorbereid. Dat zie je aan alles als je jou aan het werk ziet.”

Gortdroge mond

Robbert neemt de complimentjes glunderend in ontvangst. Ondertussen weet iedere kijker waarom Sylvie écht ja heeft gezegd tegen zijn online talkshow: Robbert is namelijk dermate bedreven in het likken van zijn interviewgasten dat hij na ieder vraaggesprek met een gortdroge mond naar de wasbak toe rent.

Een behoorlijke prestatie waarvoor Robbert graag beloond wordt met een Televizier-prijs. Tijdens het interview met Sylvie wendt hij zich zelfs rechtstreeks tot de kijker om een uitgebreid stemverzoek uit te spreken. Het had in de studio alvast effect. “Ik ga stemmen”, aldus Sylvie.

Open Kaart

Het interview met Sylvie, met vanaf minuut 42:35 de sneer aan ‘bloedhond’ Anouk:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sylvie Meis kotst Anouk Smulders onder. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen